Les escoles de VNG renoven el compromís amb l'Agenda 21 escolar

Autor:Vicenç Pérez Molina
23/12/2013 - 00:00

Amb un acte a la sala d'actes de l'IMET, Institut Municipal d'Educació i Treball de Vilanova i la Geltrú representants de les escoles de la ciutat han renovat un any més el seu compromís amb l'Agenda 21 Escolar, un programa pensat per facilitar la implicació dels centres educatius en l'ambiciós projecte planetari d'imaginar i construir un món millor i més sostenible, començant per la intervenció en l'entorn més immediat.

L'acte ha servit per presentar les iniciatives, idees i projectes que cada centre desenvoluparà aquest any: recollida de l'oli domèstic usat i el seu reciclatge, la reducció del consum elèctric o d'aigua, el reciclatge de totes les fraccions de residus, la mobilitat sostenible o el consum de productes de quilòmetre 0. Abans que els representants de cada centre presentessin i signessin el seu compromís, els alumnes de l'escola Pompeu Fabra han fet una presentació de la seva experiència amb el projecte Claki, de recollida d'oli de cuina usat per fer combustible biodièsel.

La regidora de Medi Ambient, Blanca Albà, ha recordat als assistents: "Tots els projectes que presenteu, petits i grans, sumen. I això demostra que estem treballant per construir una ciutat i un país millor". 

Per la seva banda, la regidora d'Educació Ariadna Llorens, que ha donat la benvinguda als alumnes i als seus professors, els ha encoratjat a seguir treballant com cada any, esforçant-se per tirar endavant les seves idees i projectes amb el mateix entusiasme.

Les representacions dels centres escolars han aprofitat per fer algunes demandes a la regidora de Medi Ambient, com l'ampliació dels carrils bici per arribar a l'escola de manera sostenible, la instal·lació d'aparcaments per patinets als centres, o que es faciliti la targeta de pas per l'estació de Renfe a totes les persones que hagin d'anar a l'institut de Baix-a-mar. 

AdjuntMida
Image icon escoles-vng.JPG24.9 KB

Relacionats

Article

Mou-te pel zero! és una campanya impulsada per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú conjuntament amb Go Zero Waste amb l’objectiu de promoure la reducció de residus i el comerç local a través de reptes a l’abast de tothom.

Notícia

Butlletí