Les escoles de Manlleu dediquen el mes de febrer a potenciar la recollida selectiva de piles

Font: Ajuntament de Manlleu
11/02/2015

Aquest febrer s'ha començat una campanya conjunta a tots els centres de la Xarxa d'Escoles de Manlleu per la Sostenibilitat (XEMS). 

Per tercer any consecutiu, tots els centres educatius de Manlleu potencien la recollida selectiva de piles durant aquest mes, aprofitant que han passat ja les festes de Nadal i això provoca que a moltes llars arribin joguines noves i se n'endrecin de velles, i aquest és un bon moment per recordar la necessitat de separar i reciclar les piles. 

En edicions anteriors s'han recollit prop de 300 kg de piles en només un mes, xifra molt positiva ja que representa el 13,5% de la quantitat anual recollida a tot el municipi. 

Els objectius de la campanya són: 

-  Conscienciar sobre la conveniència de la recollida selectiva, i en concret dels residus tòxics, com ara les piles.

-  Promoure una actitud crítica envers l'estalvi energètic.

-  Fomentar hàbits que ajudin a preservar el medi ambient. 

Cada centre ha demanat la col·laboració a les famílies per aportar les piles al contenidor exprés que hi ha al mateix centre educatiu. 

Cal recordar que "totes les piles usades es consideren uns residus molt tòxics ja que contenen alguns metalls pesants com el mercuri, el cadmi o el plom, que són potencialment perillosos per a la salut i el medi ambient. 

Els tractaments específics de reciclatge de les piles i acumuladors permeten, per una banda, recuperar part dels metalls que contenen i poder-los reintroduir en el cicle productiu ,i, per altra banda, facilita la gestió de les instal·lacions de disposició del rebuig (abocador en cas d'Osona i/o incineradores a d'altres comarques) a les que arribarien si no se'n fes una separació prèvia. 

Així doncs, per prevenir tots aquests impactes, cal separar les piles i portar-les a qualsevol punt col·laborador (comerços, escoles, edificis públics) del municipi i/o a la deixalleria municipal. Només d'aquesta manera se'n garanteix el seu reciclatge. 

Des de ja fa temps els centres educatius de Manlleu treballen en xarxa i conjuntament amb l'ajuntament els temes mediambientals. L'objectiu d'aquest treball és contribuir a la millora del medi ambient a nivell local i aquesta campanya n'és un exemple.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon piles.jpg7.22 KB

Relacionats

Notícia

Aquesta serà la primera oficina de la comarca d’Osona específica en matèria energètica. Per tal d’arribar al màxim de persones, comerços i empreses l’oficina serà itinerant, oferint el servei a diferents espais de la ciutat. L'Oficina té com a objectius, entre d'altres, incrementar l'assessorament i la informació de la ciutadania en general, disminuir el consum energètic i l'import de les factures de les llars en situació de vulnerabilitat i millorar l'eficiència energètica de les llars.

Article
Més de mil persones participen a la campanya “A Manlleu actuem pel canvi climàtic!”

La campanya 'A Manlleu actuem pel canvi climàtic' s'ha fet els dies de Porc i Cervesa. Aquest projecte respon a la proposta més votada pel darrer Consell Municipal de la infància (Curs 2018-19): dur a terme una campanya de sensibilització entorn del canvi climàtic.

Notícia
Aquest 23 de juliol es va superar el llindar d'informació a Tona i Manlleu
Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Vic va superar aquest dimarts el llindar d'alerta d'ozó troposfèric a l'aire. Tal com recull el Departament de Territori i Sostenibilitat, aquesta és la primera vegada que la capital d'Osona supera el llindar d'alerta, que se situa en els 240 µg/m3. Les altres estacions de la comarca -Manlleu i Tona- han superat el llindar d'informació (situat en els 180 µg/m3). 
 

Butlletí