Les escoles de Manlleu dediquen el mes de febrer a potenciar la recollida selectiva de piles

Font: Ajuntament de Manlleu
11/02/2015

Aquest febrer s'ha començat una campanya conjunta a tots els centres de la Xarxa d'Escoles de Manlleu per la Sostenibilitat (XEMS). 

Per tercer any consecutiu, tots els centres educatius de Manlleu potencien la recollida selectiva de piles durant aquest mes, aprofitant que han passat ja les festes de Nadal i això provoca que a moltes llars arribin joguines noves i se n'endrecin de velles, i aquest és un bon moment per recordar la necessitat de separar i reciclar les piles. 

En edicions anteriors s'han recollit prop de 300 kg de piles en només un mes, xifra molt positiva ja que representa el 13,5% de la quantitat anual recollida a tot el municipi. 

Els objectius de la campanya són: 

-  Conscienciar sobre la conveniència de la recollida selectiva, i en concret dels residus tòxics, com ara les piles.

-  Promoure una actitud crítica envers l'estalvi energètic.

-  Fomentar hàbits que ajudin a preservar el medi ambient. 

Cada centre ha demanat la col·laboració a les famílies per aportar les piles al contenidor exprés que hi ha al mateix centre educatiu. 

Cal recordar que "totes les piles usades es consideren uns residus molt tòxics ja que contenen alguns metalls pesants com el mercuri, el cadmi o el plom, que són potencialment perillosos per a la salut i el medi ambient. 

Els tractaments específics de reciclatge de les piles i acumuladors permeten, per una banda, recuperar part dels metalls que contenen i poder-los reintroduir en el cicle productiu ,i, per altra banda, facilita la gestió de les instal·lacions de disposició del rebuig (abocador en cas d'Osona i/o incineradores a d'altres comarques) a les que arribarien si no se'n fes una separació prèvia. 

Així doncs, per prevenir tots aquests impactes, cal separar les piles i portar-les a qualsevol punt col·laborador (comerços, escoles, edificis públics) del municipi i/o a la deixalleria municipal. Només d'aquesta manera se'n garanteix el seu reciclatge. 

Des de ja fa temps els centres educatius de Manlleu treballen en xarxa i conjuntament amb l'ajuntament els temes mediambientals. L'objectiu d'aquest treball és contribuir a la millora del medi ambient a nivell local i aquesta campanya n'és un exemple.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon piles.jpg7.22 KB

Relacionats

Article

Manlleu ha presentat l’oficina d’Estalvi i eficiència energètica d’Osona Nord. Aquesta oficina també serà present als pobles del voltant de Manlleu: Torelló, Sant Pere i Sant Vicenç.

Notícia

La iniciativa pública compta amb participació municipal i privada per potenciar la gestió energètica descentralitzada, amb generació d'àmbit local i autoconsum compartit

Notícia

Diverses administracions públiques i entitats empresarials han decidit unir esforços per tal que les empreses d’Osona puguin accedir a l’energia renovable a un preu molt més assequible. Juntes, han creat el Grup de Compra Agregada d’Osona, al qual ja s’han adherit més de 80 empreses amb més de 130 punts de subministrament.

Butlletí