Les escoles de Barcelona es formen en l'experiència EURONET 50/50

Les escoles que participen al projecte visiten l’Institut Intermunicipal de Sant Sadurní d’Anoia per conèixer la seva experiència
Redacció
14/05/2010

Les 13 escoles de la província de Barcelona que participen al projecte EURONET 50/50 han assistit aquest divendres 14 de maig a una sessió de formació sobre l'experiència de l'Institut Intermunicipal del Penedés en l'aplicació d'aquest projecte d'estalvi energètic. A la jornada tècnica ha intervingut el coordinador de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Ferran Vallespinós i el regidor de medi ambient de l'ajuntament, Isidoro Rando.

En aquesta sessió l'Institut Intermunicipal del Penedès ha ofert a la resta l'oportunitat de conèixer in situ la seva experiència en l'aplicació del 50/50, dels quals n'han estat pioners a Catalunya, explicant de primera mà els resultats obtinguts, les inversions en estalvi energètic que han realitzat i les dificultats que han tingut. Es va aprofitar la visita per explicar l'estat actual del projecte EURONET i donar a les escoles un kit d'aparells de mesura energètica.  En la jornada han participat profesors, alumnes i tècnics d'ajuntaments de les escoles que participen en el projecte Euronet 50/50.

El projecte EURONET 50/50 es realitza a 50 escoles de 9 països europeus i el seu principal objectiu és augmentar l'eficiència energètica a través de la promoció de bones pràctiques en l'estalvi energètic . A la província de Barcelona hi ha 13 escoles que participen en aquest projecte, que aquí ha estat impulsat per la Diputació de Barcelona a través de l'Àrea de Medi Ambient.

El projecte EURONET 50-50 té una durada de tres anys (2009 a 2011). El pressupost assignat és d'1.049.678 euros, dels quals la Diputació de Barcelona en gestiona 281.000 euros. El 75% del finançament l'aporta la Comissió Europea i el 25% restant el financen els socis.

 

AdjuntMida
Image icon euronet.jpg48.48 KB
Image icon euronet50_2.jpg175.38 KB

Relacionats

Article

Amb l'objectiu de promoure la cultura de la sostenibilitat, la innovació i la participació entre els estudiants d’Educació Secundària, Cicles Formatius i Batxillerat, alhora que aproximar els joves al repte ambiental del canvi climàtic i la seva vinculació amb l’activitat vitivinícola tan rellevant a la comarca del Penedès.

Notícia

[Informació i fotos: Xavi Xortó]

El projecte 'El Bosc i l´Hort de les Escoles', promogut per ADEMA (Associació per la Defensa del Medi Ambient) i que fins ara ha estat executat per l'AMPA i l´escola Vedruna Sant Sadurní i l'ADF (Agrupació de Defensa Forestal) amb la col·laboració de la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Sant Sadurní i la participació també d´altres escoles de la Vila, va recollir el premi Torres & Earth 2019 al voluntariat.

Butlletí