Les Escoles Bressol Municipals de Vic aposten per l’alimentació saludable i la reducció del malbaratament

12/03/2022 - 12:20

S’acompanya a infants i famílies a adquirir bons hàbits alimentaris i a revertir el 58% de malbaratament alimentari registrat a les llars catalanes

Conscienciar sobre la importància de convertir les Escoles Bressol Municipals en espais sostenibles i amb qualitat alimentària. Aquest va ser un els objectius de la sessió feta el passat febrer, al Centre Cívic Can Pau Raba, que va comptar amb l’assistència de més de cinquanta famílies d’alumnes de les escoles bressol.

La sessió s’emmarca dins el nou projecte d'alimentació de les escoles bressols on s’ofereixen menús amb productes de temporada, saludables i de proximitat. Una mesura que es fa extensiva fora de les escoles amb formació i proporció de material com menús de temporada recomanats, vídeos formatius i receptes d'alimentació tradicionals.

Elisabet Franquesa, regidora d’Educació, va destacar l’aposta de l'Ajuntament de Vic per fomentar els bons hàbits en l’alimentació perquè afavoreixi i reverteixi en la salut dels infants. Proporcionar eines des de l’etapa de 0 a 3 anys a famílies i infants és cabdal en una ciutat educadora referent en aplicar la salut des de diferents vessants, exposava Franquesa.

La formació, que va durar una hora, va tractar aspectes com la importància del repartiment del menjar, les quantitats i la sostenibilitat en l'alimentació per evitar llençar menjar i revertir el 58% de malbaratament alimentari registrat a les llars catalanes.

Per la seva banda, la directora de les Escoles Bressols Municipals, Glòria Olmos, va remarcar que des d’aquest curs les escoles bressol pesen diàriament el menjar que es fa servir i valoren les quantitats que es malbaraten. Així es poden repensar els plats que no tenen tan bon acollida, sense deixar de banda que siguin menús equilibrats i saludables.

 

Suma’t al zero. Aquí no malbaratem

La formació impartida ahir dona el tret de sortida a la sensibilització per revertir el malbaratament alimentari des de les escoles bressol municipals al llarg del tercer trimestre. Una mesura que passarà per retirar l'aigua embotellada i reduir els productes d'un sol ús.


 

Municipis: 

Relacionats

Article

El llibret "Dades del Medi Ambient a Catalunya" es publica des de l’any 1993 sense interrupcions. Les estadístiques i indicadors ambientals que conté s’actualitzen una vegada a l’any i, generalment, fan referència a l’any anterior al de la publicació, excepte les que presenten una major complexitat de càlcul o de recollida que solen actualitzar-se cada any i mig i, en aquest cas, el decalatge temporal és més llarg.

Notícia

Arrenca el procés participatiu, obert a tota la ciutadania, per a l’elaboració de l’Agenda Estratègica del Pirineu amb horitzó 2030. L’Agenda, impulsada per la Vicepresidència del Govern, serà el full de ruta per orientar el desenvolupament de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, Solsonès, Berguedà i Ripollès, prioritzant la dinamització econòmica, la sostenibilitat i l’arrelament de la ciutadania.

Notícia
Foto: CERM

Foto: CERM

El Bioblitz és un esdeveniment de descoberta de la natura promogut per diversos museus d’Europa on, en un sol dia, especialistes de flora i fauna, ajudats per voluntaris, identifiquen tots els organismes possibles existents en una àrea determinada.

Butlletí