Les empreses de Sant Boi plantaran arbres per compensar emissions

Font: Ajuntament de Sant Boi del Llobregat
25/03/2013 - 00:00

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i la Fundación + Árboles han començat a dur a terme de manera conjunta una iniciativa contra el canvi climàtic en què implicaran empreses de Sant Boi i l'entorn. El projecte proposa a aquestes empreses compensar les seves emissions de CO2 mitjançant la plantació d'arbres en finques de propietat pública.

Primeres empreses interessades
Les primeres plantacions han tingut lloc aquesta mateix setmana i han estat a càrrec de l'agència de viatges Tarannà i l'empresa editora Plataforma Editorial.  També, els alumnes de l'escola Pedagogium Cos plantaren 150 arbres el 21 de març, Dia Mundial Forestal.

Cessió de tres finques
Aquesta iniciativa és factible gràcies a un conveni mitjançant el qual l'Ajuntament ha cedit a la Fundación + Árboles tres finques públiques del barri de muntanya de Les Orioles. El compromís de la Fundació + Árboles és facilitar que es plantin entre 600 i 900 arbres al llarg dels pròxims anys. L'entitat també s'encarregarà del manteniment de les finques.

Compensar emissions
El projecte s'ofereix a empreses perquè compensin de forma voluntària les emissions de diòxid de carboni (CO2) que pot generar la seva activitat. La compensació consisteix a patrocinar la plantació d'arbres d'espècies típicament mediterrànies.

Diòxid de carboni

Les emissions de diòxid de carboni són la causa principal de l'escalfament global del planeta. Els arbres consumeixen aquest gas durant la fotosíntesi i, per tant, contribueixen a pal·liar aquest fenomen. Es calcula que cada arbre consumeix 300 kg de CO2 al llarg de la vida. El desenvolupament global del projecte podria arribar a "fixar" més de 250.000 kg de diòxid de carboni.

Relacionats

Notícia

En el marc del projecte Ecoindústria s’ha posat en marxa una important actuació per realitzar una diagnosi exhaustiva en els polígons industrials dels ajuntaments del Delta del Llobregat en relació a l’economia circular.

Article

Re-connecta: un espai per donar una segona vida a petits electrodomèstics i connectar amb la comunitat.

Notícia

Les primeres actuacions es fan a l'escola Antoni Gaudí i al centre cívic La Gralla

Butlletí