Les empreses de Sant Boi plantaran arbres per compensar emissions

Font: Ajuntament de Sant Boi del Llobregat
25/03/2013 - 00:00

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i la Fundación + Árboles han començat a dur a terme de manera conjunta una iniciativa contra el canvi climàtic en què implicaran empreses de Sant Boi i l'entorn. El projecte proposa a aquestes empreses compensar les seves emissions de CO2 mitjançant la plantació d'arbres en finques de propietat pública.

Primeres empreses interessades
Les primeres plantacions han tingut lloc aquesta mateix setmana i han estat a càrrec de l'agència de viatges Tarannà i l'empresa editora Plataforma Editorial.  També, els alumnes de l'escola Pedagogium Cos plantaren 150 arbres el 21 de març, Dia Mundial Forestal.

Cessió de tres finques
Aquesta iniciativa és factible gràcies a un conveni mitjançant el qual l'Ajuntament ha cedit a la Fundación + Árboles tres finques públiques del barri de muntanya de Les Orioles. El compromís de la Fundació + Árboles és facilitar que es plantin entre 600 i 900 arbres al llarg dels pròxims anys. L'entitat també s'encarregarà del manteniment de les finques.

Compensar emissions
El projecte s'ofereix a empreses perquè compensin de forma voluntària les emissions de diòxid de carboni (CO2) que pot generar la seva activitat. La compensació consisteix a patrocinar la plantació d'arbres d'espècies típicament mediterrànies.

Diòxid de carboni

Les emissions de diòxid de carboni són la causa principal de l'escalfament global del planeta. Els arbres consumeixen aquest gas durant la fotosíntesi i, per tant, contribueixen a pal·liar aquest fenomen. Es calcula que cada arbre consumeix 300 kg de CO2 al llarg de la vida. El desenvolupament global del projecte podria arribar a "fixar" més de 250.000 kg de diòxid de carboni.

Relacionats

Notícia

Els ajuntaments de Sant Boi, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Gavà i Viladecans, el Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Baix Llobregat han presentat el Pla de Sostenibilitat Turística del Delta del Llobregat (PSTD). Aquest projecte transformador i sostenible té com a repte principal millorar el capital natural del sistema turístic i la seva adaptació al canvi climàtic.

Notícia

Les tres escoles bressol de Sant Boi participen en un projecte contra el malbaratament alimentari. Els excedents del servei de cuina es destinen a persones i famílies vulnerables ateses a la botiga Aliments Solidaris.

Notícia

Ecologistes, pagesia, infraestructures i administracions dialoguen sobre el futur del Delta del Llobregat en una jornada organitzada per la Generalitat al Prat

Butlletí