Les emissions per consum energètic augmenten a l'Estat un 200% en 15 anys

28/10/2010

El director de l'Associació d'edificació sostenible Green Building, Luis Álvarez Udem, ha anunciat que entre 1990 i 2005, les emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera van augmentar un 200%. D'aquesta forma, Espanya podria superar la quota del compromís establert al protocol de Kyoto. Aquest augment de CO2 a l'atmosfera, segons Udem, es deu a l'auge del sector de la construcció en els últims 15 anys i el mal aïllament dels edificis ja construïts que provoca un augment de la demanda de calefacció i aire condicionat.

Green Building ha anunciat que en els últims 15 anys han augmentat les emissions de CO2 a l'atmosfera, en referència a les causades pel sector de la construcció i de la necessitat dels edificis ja habitats d'una gran demanda de calefacció i aire condicionat a causa d'un mal aïllament de l'habitatge. Udem també ha advertit de la possibilitat de no arribar a assolir els objectius espanyols a Kyoto: "si no s'actua sobre els edificis existents a Espanya, no complirem el compromís". Aquests objectius preveien una reducció del diòxid de carboni, entre els anys 2008 i 2012, a l'atmosfera d'un 15% en relació amb el 1990.

L'eficiència energètica en la construcció és un dels pilars fonamentals per lluitar contra el canvi climàtic, segons Udem, i per pal·liar aquest augment cal prendre consciència per part d'aquest sector de l'impacte mediambiental que suposa aquesta activitat. Com a causes principals de l'augment d'emissions, a més de l'obteniment de les matèries primeres, el transport o el manteniment dels edificis; destaca l'augment del consum de l'aire condicionat que, segons el director de Green Building, és la conseqüència "de la insuficient preparació dels edificis per aïllar-se de la calor".

 

 

Relacionats

Butlletí