Les deixalleries del Vallès Oriental recolliran les càpsules de cafè monodosi

Font: Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
23/10/2011 - 00:00
Aquesta setmana en el conjunt de municipis del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental s'ha posat en marxa el servei de recollida de totes les càpsules usades de cafè monodosi que es consumeixen en els domicilis per introduir aquest residu en el circuit de reciclatge. El sistema es farà a través de la xarxa comarcal de deixalleries fixes i mòbil, que compta amb un total de 26 punts de recollida, amb contenidors específics i diferenciats per al recull de les càpsules de cafè monodosi de plàstic i d'alumini.

L'acord entre el Consorci i les empreses Nespresso i Nescafé Dolce Gusto suposa una millora tant per a la gestió sostenible dels residus, com per a la promoció d'actituds responsables i bones pràctiques dels consumidors i consumidores. Permet introduir aquest residu en el circuit del reciclatge i obtenir-ne matèries primeres, principalment alumini o plàstic, en funció del tipus de càpsules, i matèria orgànica (el marro del cafè)

El tractament de les càpsules
Les càpsules recollides no són del mateix material i per això segueixen camins diferents. Les de Nespresso són d'alumini i van a la planta de Tradebe a Jorba. Aquestes es trituren i a partir d'aquí la separació és senzilla. Passen per un cilindre amb uns petits forats i això permet fer anar per un costat el marro de cafè i per un altre l'alumini. Aquest segon anirà a una planta on es fondrà i després es reutilitzarà.

Les càpsules de Dolce Gusto, del grup Nestlé, són de plàstic i arriben a la planta de l'empresa Burés a Vilablareix. Aquí, les càpsules també s'aixafen i això permet separar fàcilment els materials. El plàstic anirà a una planta especialitzada on serà reciclat. Però s'està buscant la manera d'utilitzar-lo en un producte diferent.

Per la seva banda, el marro del cafè es barrejarà amb altres residus orgànics per fer-ne compost.

Relacionats

Notícia

Durant la Setmana Europea de Prevenció de residus les 19 escoles que formen part d'Escoles + sostenibles de Sant Feliu han dut a terme diferents accions simbòliques per visibilitzar aquest projecte.

Acte
12/12/2023 - 09:00
El Born Centre de Cultura i Memòria. Plaça comercial, 12. Barcelona.
Article


 

Fins al 2 de desembre el Mercat Municipal estarà immers en la campanya 'Mercats sostenibles' de la Diputació de Barcelona. Aquesta iniciativa té un clar objectiu la reducció dels plàstics a través de la conscienciació, explicant l'impacte que té i quines alternatives hi ha. Una proposta que compta amb la implicació de l'alumnat de primer d'ESO de l'Institut Salvador Dalí.

Butlletí