Les deixalleries de Mataró posen en marxa un espai d'intercanvi i recuperació d'objectes

Els ciutadans ja poden sol·licitar la targeta i consultar els usos de la deixalleria via WhatsApp
Font: Ajuntament de Mataró
19/12/2013

Les dues deixalleries fixes de Mataró han posat en marxa un espai de recuperació i reutilització d'objectes per facilitar la reutilització com a pas previ a la deixalleria. Tots els usuaris de la deixalleria podran dipositar els objectes que encara siguin útils i es puguin reaprofitar (roba, petits electrodomèstics, material esportiu, mobles, etc.). Aquests objectes quedaran exposats i un altre usuari, utilitzant la targeta de la deixalleria, els podrà agafar si vol i/o deixar-ne d'altres.

Aquest espai es suma a les millores generals que estan implementant en les seves instal·lacions per augmentar la seguretat del recinte i facilitar el circuit de vehicles. La millora de les instal·lacions està contemplada al contracte de gestió de les deixalleries com a condició a executar per l'empresa adjudicatària, L'Arca del Maresme EI, SLL.

Fins a un 15% de bonificació en la taxa de la brossa
L'Ajuntament de Mataró va posar en marxa l'any passat una targeta d'usuari que registra els usos que cadascú fa de les dues deixalleries municipals fixes o de la deixalleria mòbil. La targeta es va distribuir a les empreses i comerços que tenen contractat el servei de recollida de la brossa comercial amb l'Ajuntament (prop de 6.300) i es va posar a disposició de tots els ciutadans, que la poden demanar gratuïtament.

Els ciutadans es poden beneficiar de bonificacions de fins a un 15% de la taxa de la brossa domiciliària en funció dels usos de la deixalleria que han fet durant l'any anterior. Aquests usos queden registrats a la targeta d'usuari.

Fins ara s'han distribuït 3.636 targetes a ciutadans (1.258 durant el 2012 i 2.378 de gener a novembre de 2013). La targeta es pot demanar presencialment a les oficines d'atenció ciutadana, per Internet mitjançant el web municipal i ara també enviant un WhatsApp a l'Ajuntament (606 61 43 07).

Els usuaris poden comprovar en qualsevol moment, a través d'una aplicació del web municipal, el nombre d'usos que tenen enregistrats i, per tant, calcular la bonificació de la que poden ser objecte l'any següent a la taxa de la brossa. També poden fer aquesta consulta via WhatsApp.

Aquest any 226 rebuts s'han beneficiat de bonificacions a la taxa de la brossa per l'ús de les deixalleries. En concret, 188 han tingut una bonificació del 5%, 25 una subvenció del 10% i 13 una subvenció del 15%. En conjunt, l'import subvencionat per l'Ajuntament per aquest concepte ha estat de 1.511,91 €.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon deixalleries-mataro.jpg171.94 KB

Relacionats

Acte
07/03/2020 - 10:00
Parc Central, Mataró
Notícia

 

La mostra s'ha instal·lat a la plaça de Santa Anna i ha constat de tres activitats: un iglú transparent on s'ha pogut fer un escape room fins diumenge 1 de març, un joc de cubs amb informació sobre el canvi climàtic que es podrà visitar a la Biblioteca Pompeu Fabra fins el 14 de març, i una visita guiada el dissabte 29 per diferents llocs de Mataró on l’Ajuntament fa actuacions de mitigació/adaptació a la nova realitat climàtica.

Acte
28/02/2020
Plaça Santa Anna, Mataró

Butlletí