Les deixalleries comarcals recuperen en un any més de 71 tones de roba i sabates usades

Des de la implantació del Programa Roba Amiga, l’any 2006, s’han recuperat prop de 350 tones d’aquest material
Redacció
28/07/2012 - 00:00
A finals de juny, el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, l'Arca del Maresme i la Cooperativa Roba Amiga, van signar un contracte d'un any per mantenir el Programa d'inserció sociolaboral roba amiga implantat al maig del 2006, i que ha permès recollir, mitjançant els contenidors específics destinats a la recollida de roba i sabates de segona mà, prop de 350 tones d'aquest material.

 

Cada habitant genera de 7 a 10 quilos de residu tèxtil cada any
A Catalunya es generen unes 185.000 tones de residu d'aquest material, el 4% del total de residus generats. De tot aquest volum es gestionen unes 20.000 tones, de les quals es valoritzen el 50% a partir de la seva reutilització. El volum gestionat representa l'11% del total generat. En aquesta línia, el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental i la Cooperativa Roba Amiga, participen un any més en la recuperació d'aquest residu potenciant la recollida selectiva de roba, sabates, i altres residus tèxtils mitjançant contenidors ubicats a les 25 deixalleries comarcals.

El Programa Roba Amiba supera l'objectiu de tancar l'exercici 2011 amb més de 60 tones recollides a les deixalleries comarcals
Aquest programa es basa en la reutilització de roba en bon estat a partit de processos de recollida, recuperació i reciclatge. El residu tèxtil recollit es sotmès a un procés de selecció per recuperar les peces que es troben en bon estat, preparant la roba seleccionada per a la seva reintroducció al mercat a través de botigues solidàries i també se n'envia al tercer món mitjançant projectes de cooperació. Els residus no aptes per al mercat de segona mà es destinen a usos industrials com els draps de cotó i la borra.

La Cooperativa Roba Amiga està formada per un conjunt d'empreses que tenen l'objectiu de modernitzar el sector de recollida de roba de segona mà en termes d'eficiència i rendibilitat fent el procés de gestió de la roba de segona mà a Catalunya més eficient, per reduir al màxim els residus tèxtils a través d'un model que promogui la inserció de persones en situació o amb risc d'exclusió social.

 

AdjuntMida
Image icon Roba Amiga3.72 KB

Relacionats

Notícia

Es tracta d’una iniciativa que vol donar suport als professionals d’hotels, restaurants i bars de la ciutat en la correcta gestió dels residus que generen. Informadors d’Ecovidrio visitaran els establiments del sector els propers dies.

Notícia

Gran èxit els tallers sobre reciclatge domèstic per a persones grans dels centres residencials d'Igualada.

Notícia

Els fabricants de plàstic hauran d'abandonar components com el bisfenol A i els ftalats, que perjudiquen la salut.

Butlletí