Les Casernes de Sant Andreu, a Barcelona, tindran 135 habitatges públics construïts amb un mètode més ràpid i sostenible

10/06/2021 - 12:18

Adjudicat el projecte de dos nous edificis d’habitatges públics de lloguer a les Casernes de Sant Andreu, que es fabricaran de manera industrialitzada. El mètode assegurarà una reducció en els terminis d’execució de les obres i en l’impacte ambiental. En total, les dues promocions donaran una nova llar a prop de 340 persones.

L’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB) ha adjudicat a VIAS, Dataae + J.R. Pascuets + M. Gonzàlez, per un import d’11,7 milions d’euros i un termini d’execució dels treballs de dos anys, la construcció dels dos edificis amb mètodes industrialitzats, amb la prefabricació i producció en sèrie dels elements. Aquests nous habitatges seran els primers industrialitzats que s’aixequin a la ciutat després dels APROP, amb la producció d’allotjaments a partir de la reutilització de contenidors marítims.

En aquest cas, a les dues noves promocions de Casernes l’estructura serà prefabricada i de fusta. La proposta preveu espais molt aïllats i amb un alt control solar per evitar sobreescalfaments a l’estiu, amb ventilació creuada com a sistema de refrigeració passiva per afavorir guanys energètics a l’hivern.

Habitatges de lloguer social i per a joves

L’edifici A estarà ubicat al carrer de Víctor Colomer, 6-12, i tindrà dues altures diferents, de cinc i deu plantes respectivament, que formaran una façana en forma de L. El projecte preveu 79 habitatges que es destinaran a lloguer social i on podran viure unes dues-centes persones.

Pel que fa a l’edifici J, que estarà ubicat al carrer de Fernando Pessoa, 53-57, constarà d’una planta baixa i quatre plantes. El projecte per a aquesta promoció preveu la construcció de 56 habitatges que es destinaran a lloguer per a joves i on podran viure unes cent quaranta persones.


 

Relacionats

Acte
18/10/2023 - 15:30
Nau Bostik. C/Ferran Turné 1-11 Barcelona.
Notícia

Més d'un centenar de persones van omplir la Sala Francesca Bonnemaison en una celebració en què es va comptar amb una ponència inspiradora sobre decreixement i reconnexió amb la natura, amb la taula rodona “La Xarxa en transformació” i amb el reconeixement de les Bones Idees per canviar món 2022. Voleu descobrir-ne tots els detalls?

Notícia

L’acte de benvinguda del nou curs és l’espai de reconeixement del compromís que adquireix el món educatiu amb els reptes de ciutat en matèria de medi ambient, sostenibilitat i canvi climàtic.

Butlletí