Les capitals europees reclamen més mesures contra la contaminació

19/10/2022 - 11:51

Barcelona, París, Berlín, Roma, Brussel·les i Lisboa signen una declaració conjunta per reclamar a la Comissió Europea més mesures contra la contaminació, amb una acció més decidida d’Europa per acompanyar els esforços de les ciutats, així com mantenir el calendari i el rumb de la norma Euro 7.

Les sis capitals europees constaten que els esforços que fan les ciutats són insuficients si no hi ha una política més decidida de les autoritats europees per millorar la qualitat de l’aire i l’eficiència energètica i facilitar alternatives al vehicle privat. Per això, s’insisteix en la necessitat de no demorar la posada en marxa, com a molt tard l’any 2025, de la norma Euro 7, més restrictiva, per reduir l’impacte de les emissions contaminants, considerada una fita molt important i necessària per a l’èxit de les zones de baixes emissions que s’han desenvolupat en capitals i àrees urbanes de tot Europa.

La contaminació atmosfèrica és responsable de problemes de salut greus, com l’asma, la diabetis, les malalties cardiovasculars i el càncer, i també provoca naixements prematurs i afecta el desenvolupament cognitiu dels infants. Cada any és responsable de més de 300.000 morts.

El manifest es fa públic a les portes de la Cimera Mundial pel Clima de la C40, la principal xarxa mundial de ciutats que lluiten per fer front a l’emergència climàtica, que comença dimecres a Buenos Aires, presidida per l’alcalde de Londres, Sadiq Khan. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, n’és la vicepresidenta per Europa.

Accediu a: Declaració dels alcaldes europeus sobre la contaminació atmosfèrica


 

Categories: 

Relacionats

Entrevista
Xavier Querol és professor d’investigació a l’IDAEA-CSIC

Xavier Querol ens parla de les morts prematures per la contaminació de l’aire que respirem i ens proposa algunes mesures per pal·liar la situació de forma urgent.

 
Notícia
Especial Congrés de Qualitat de l'Aire

La segona jornada del Congrés de Qualitat de l'Aire reivindica més mesures, informació acurada i posar la ciutadania al centre.
Notícia

L’avantprojecte de llei de l’impost sobre les emissions portuàries dels grans vaixells ja ha quedat enllestit perquè el Govern el pugui aprovar en breu, previ dictamen del Consell de Treball, Econòmic i Social. El text ha superat la fase d’audiència i informació pública i s’han tingut en compte les al·legacions de totes les parts interessades.

Butlletí