L'ermita de Sant Ramon de Sant Boi s'inaugura com a centre d'interpretació del paisatge

Font: Ajuntament de Sant Boi
20/05/2013 - 00:00
L'Ajuntament de Sant Boi ha remodelat l'emblemàtic edifici del cim del Montbaig per acollir el Centre d'Interpretació del Paisatge de l'Ermita de Sant Ramon. Aquest equipament públic serà peça principal de la Xarxa d'Equipaments d'Educació per a la Sostenibilitat i punt de referència de l'Anell Verd de Sant Boi.

L'ermita és el punt culminant de l'ermita de Sant Ramon, un mirador singular amb excepcionals vistes que s'estenen fins a més enllà de l'àrea metropolitana de Barcelona. Per aquest motiu, és un lloc ideal per allotjar un centre d'observació, estudi, reflexió i gaudi del paisatge. Aquest nou centre constituirà un referent per a les muntanyes del Baix Llobregat.

Visites participatives i interactives
El Centre d'Interpretació del Paisatge, ja obert al públic, s'adreça a la ciutadania de Sant Boi i visitants d'altres municipis, centres educatius i associacions. L'equipament durà a terme el curs vinent una programació d'activitats per a escoles i instituts.

Els materials de l'exposició s'han dissenyat per facilitar visites participatives i interactives. Hi ha, entre altres elements, una imatge gegant de Sant Ramon formada per fotos del paisatge preses per persones de la ciutat; un mòdul de calaixeres amb efectes de llum, so, tacte i fragàncies; una gran maqueta de tot el paisatge visible des de l'ermita i un videomur amb pantalles que projectaran entrevistes a visitants del centre.

Xarxa d'equipaments d'educació per a la sostenibilitat
El Centre d'Interpretació del Paisatge de l'Ermita de Sant Ramon és el segon equipament que entra en servei dels quatre previstos a la Xarxa d'Equipaments d'Educació per a la Sostenibilitat de Sant Boi. El primer va ser el Centre d'Educació Ambiental i Estudi dels Residus de la Masia Torre de la Vila. Els altres dos, l'Aula de Natura-Casa de Colònies de Can Palòs i el Centre d'Interpretació del Riu de la Masia Can Julià,

Relacionats

Notícia

Els ajuntaments de Sant Boi, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Gavà i Viladecans, el Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Baix Llobregat han presentat el Pla de Sostenibilitat Turística del Delta del Llobregat (PSTD). Aquest projecte transformador i sostenible té com a repte principal millorar el capital natural del sistema turístic i la seva adaptació al canvi climàtic.

Notícia

Les tres escoles bressol de Sant Boi participen en un projecte contra el malbaratament alimentari. Els excedents del servei de cuina es destinen a persones i famílies vulnerables ateses a la botiga Aliments Solidaris.

Notícia

Ecologistes, pagesia, infraestructures i administracions dialoguen sobre el futur del Delta del Llobregat en una jornada organitzada per la Generalitat al Prat

Butlletí