L'ermita de Sant Ramon de Sant Boi s'inaugura com a centre d'interpretació del paisatge

Font: Ajuntament de Sant Boi
20/05/2013 - 00:00
L'Ajuntament de Sant Boi ha remodelat l'emblemàtic edifici del cim del Montbaig per acollir el Centre d'Interpretació del Paisatge de l'Ermita de Sant Ramon. Aquest equipament públic serà peça principal de la Xarxa d'Equipaments d'Educació per a la Sostenibilitat i punt de referència de l'Anell Verd de Sant Boi.

L'ermita és el punt culminant de l'ermita de Sant Ramon, un mirador singular amb excepcionals vistes que s'estenen fins a més enllà de l'àrea metropolitana de Barcelona. Per aquest motiu, és un lloc ideal per allotjar un centre d'observació, estudi, reflexió i gaudi del paisatge. Aquest nou centre constituirà un referent per a les muntanyes del Baix Llobregat.

Visites participatives i interactives
El Centre d'Interpretació del Paisatge, ja obert al públic, s'adreça a la ciutadania de Sant Boi i visitants d'altres municipis, centres educatius i associacions. L'equipament durà a terme el curs vinent una programació d'activitats per a escoles i instituts.

Els materials de l'exposició s'han dissenyat per facilitar visites participatives i interactives. Hi ha, entre altres elements, una imatge gegant de Sant Ramon formada per fotos del paisatge preses per persones de la ciutat; un mòdul de calaixeres amb efectes de llum, so, tacte i fragàncies; una gran maqueta de tot el paisatge visible des de l'ermita i un videomur amb pantalles que projectaran entrevistes a visitants del centre.

Xarxa d'equipaments d'educació per a la sostenibilitat
El Centre d'Interpretació del Paisatge de l'Ermita de Sant Ramon és el segon equipament que entra en servei dels quatre previstos a la Xarxa d'Equipaments d'Educació per a la Sostenibilitat de Sant Boi. El primer va ser el Centre d'Educació Ambiental i Estudi dels Residus de la Masia Torre de la Vila. Els altres dos, l'Aula de Natura-Casa de Colònies de Can Palòs i el Centre d'Interpretació del Riu de la Masia Can Julià,

Relacionats

Notícia

En el marc del projecte Ecoindústria s’ha posat en marxa una important actuació per realitzar una diagnosi exhaustiva en els polígons industrials dels ajuntaments del Delta del Llobregat en relació a l’economia circular.

Article

Re-connecta: un espai per donar una segona vida a petits electrodomèstics i connectar amb la comunitat.

Notícia

Les primeres actuacions es fan a l'escola Antoni Gaudí i al centre cívic La Gralla

Butlletí