L'entomòleg nord-americà Paul R. Ehrlich, guanyador del V Premi Ramon Margalef d'Ecologia

Ehrlich és un conegut investigador sobre la superpoblació humana
Redacció
26/06/2009 - 00:00

L'entomòleg nord-americà Paul R. Ehrlich ha estat guardonat amb el V Premi Ramon Margalef d'Ecologia, atorgat per la Generalitat de Catalunya. Ehrlich (Filadèlfia, 1932) és un científic de prestigi, especialitzat en Lepidoptera (papallones), molt conegut com a investigador sobre la superpoblació humana, i autor de diversos llibres sobre aquesta matèria, entre els quals destaca The Population Bomb (1968). Actualment, és professor d'estudis de poblacions al departament de Ciències biològiques a la Stanford University.

Al llarg de la seva carrera professional ha obtingut nombrosos premis, entre ells el Crafoord, el 1990 i compartit amb el biòleg E.O. Wilson, que atorga la Reial Acadèmia Sueca de Ciències a eminents científics els camps d'estudi dels quals no es corresponen amb les categories clàssiques del Premi Nobel.

El president de la Generalitat, José Montilla, lliurarà aquest premi a Paul R. Ehrlich en el decurs d'una cerimònia que tindrà lloc al Palau de la Generalitat, el proper 24 de novembre. El Premi Ramon Margalef va ser creat per la Generalitat de Catalunya l'any 2004 per honorar la memòria del professor Ramon Margalef (Barcelona, 1919-2004), que va dur a terme una tasca científica i intel·lectual de primera magnitud en el camp de l'ecologia.

Aquest guardó està dotat amb 100.000 euros, i té com a objectiu reconèixer una trajectòria científica o un descobriment en el camp de l'ecologia que hagi contribuït al progrés significatiu del coneixement o el pensament d'aquesta ciència, o al desenvolupament d'instruments teòrics per a la bona gestió dels recursos naturals, del territori o del mar. En edicions anteriors, han estat guardonats els científics Paul Dayton; John Lawton; Harold Mooney i Daniel Pauly.

Etiquetes: 

Relacionats

Opinió
Opinió


" La primera expedició catalana i totalment femenina a Mart va tornar fa unes setmanes. Com deveu suposar, no es tracta d’un viatge real al planeta vermell, sinó d’una simulació, però feta amb tot el rigor científic."
 

Butlletí