L’energia solar propulsarà els vehicles de reposició del Bicing

03/10/2022 - 11:22

Bicing estrena el primer vehicle de reposició de bicicletes propulsat amb energia solar, mitjançant plaques fotovoltaiques instal·lades a la coberta del remolc.

Es tracta d’un nou prototip, elaborat per l’empresa Azimut360 SCCL, que estarà en proves sis mesos. Se n’estudiaran el rendiment i l’eficiència i es valorarà la viabilitat de dotar tota la flota de vehicles de reposició amb aquesta tecnologia.

Bicing disposa actualment de 30 vehicles de reposició de bicicletes, amb els remolcs corresponents. Són vehicles elèctrics, amb una autonomia mitjana d’entre 70 i 90 quilòmetres segons el recorregut que facin. La incorporació de plaques solars en aquests vehicles auxiliars permetria fer encara més sostenible el servei, ja que en reduiria el consum elèctric, i dotar els vehicles de més autonomia.

Aquesta millora s’afegiria als beneficis que ja aporta el nou programa de gestió amb què treballa Bicing, un programari d’intel·ligència artificial que permet al personal de Bicing saber quin és el millor moment per transportar bicicletes d’una estació a una altra i evitar així desplaçaments innecessaris.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Cada dia es fan 220.000 desplaçaments en bici o vehicles de mobilitat personal (VMP), un 11% més que en el darrer any i un 23% més que abans de la pandèmia. Aquest increment és paral·lel a les millores i l’ampliació de la xarxa ciclista de la ciutat.

Notícia

També s'està impulsant un prova pilot per programar la recàrrega de vehicles elèctrics als aparcaments municipals.

Article

La iniciativa Moment Solar Barcelona ajudarà els veïns i veïnes que vulguin instal·lar panells fotovoltaics al seu habitatge. Una unitat familiar que aposti per l’autoconsum pot reduir la factura de la llum fins al 25%, uns 200 euros d’estalvi anual.

Butlletí