L’energia solar fotovoltaica a Sant Just Desvern: 5 anys de contribució a l’estalvi d’emissions

Font: Ajuntament de Sant Just Desvern

28/03/2011
59 tones equivalents de CO2, és el que s'ha estalviat el municipi de Sant Just Desvern gràcies a la inversió feta en energia solar fotovoltaica durant aquest últims anys. De fet, l'any 2005 l'Ajuntament de Sant Just Desvern va posar en funcionament la primera instal·lació solar fotovoltaica a la teulada de l'escola Montseny amb una potència pic instal·lada d'1,05 kWp (amb una superfície de captació de plaques solars de 9,3 m2). L'any 2010 la potència instal·lada de les 6 instal·lacions solars fotovoltaiques del municipi, ja ha arribat a 103,81 kWp, amb una superfície de captació de 786,5 m2. Aquest any aquestes instal·lacions van produir 127.452 kWh d'energia neta i renovable que s'ha injectat a la xarxa elèctrica general, la qual cosa van comportar un estalvi estimat d'emissions d'unes 59 tones equivalents de CO2.

Per a l'any 2011 s'espera que entrin en funcionament les dues noves instal·lacions solars que ja s'han fet a les cobertes de la piscina municipal del polisportiu de la Bonaigua i a l'escola Montseny, que doblaran aquestes les xifres del 2010 al municipi.

També està prevista la construcció d'una nova instal·lació solar fotovoltaica a la coberta del Magatzem de la Brigada Municipal, la novena al municipi, amb una potència de 23,46 kWp i una superfície de captació de 173 m2. Aquesta instal·lació es farà amb personal format com a instal·ladors d'energia solar a la Casa d'Oficis Zona Nord del Baix Llobregat, promoguda pel Consell Comarcal del Baix Llobregat en conveni amb els ajuntaments de Sant Just Desvern, Olesa de Montserrat i Abrera, que compta amb la subvenció del Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.

Aquestes instal·lacions són gestionades per l'empresa municipal PROECSA que s'ha encarregat de la construcció de la major part d'elles reinvertint els beneficis obtinguts amb la venda de l'energia produïda.

En total, durant el 2011 s'arribarà a una potència pic instal·lada total de 230 kWp i una superfície de captació solar total instal·lada al municipi de 1.595 m2, amb la qual cosa s'espera que es dobli també la producció d'energia i l'estalvi d'emissions de CO2, com a part dels compromisos de l'Ajuntament de Sant Just Desvern amb la reducció de gasos d'efecte hivernacle recollits al Pla d'Acció d'Energia Sostenible aprovat el mes de setembre de 2009.

 

 

Relacionats

Notícia

Una vuitantena d'inscrits, representants d'empreses i administracions, han rebut informació a la Masia de Can Serra sobre l'autoconsum energètic, en el marc de la 16a jornada tècnica organitzada per Rubí Brilla. Els assistents han pogut resoldre dubtes sobre la nova normativa de l'autoconsum energètic.

Article

Afavorir la presència de la flora i fauna que ens envolta a través d’actuacions de seguiment i difusió. Aquest és un dels objectius principals de Pla de Millora de la Biodiversitat dels parcs i platges metropolitans que l’AMB està elaborant.

Notícia
Fot: revistaenergia.pe

Onze milions de persones van ser ocupades en el sector de les energies renovables a nivell mundial en 2018, segons el més recent estudi de l'Agència Internacional d'Energies Renovables (IRENA), en contrast amb els 10.300.000 de llocs de treball en renovables registrats el 2017.

Butlletí