L'energia eòlica va poder abastir un 22% de la demanda elèctrica el cap de setmana passat.

24/08/2005 - 00:00


Segons l'Associació Empresarial Eòlica (AEE) la generació d'electricitat mitjançant energia eòlica va arribar el cap de setmana passat a superar els 5.000 megawats (MW) i va poder atendre fins el 22% de la demanda elèctrica. Concretament dissabte 20 a les 18:23 hores, els més de 9.000 MW de potència instal·lada a l'Estat Espanyol aportaren al sistema elèctric un total de 5.050 MW. I per tant pogueren cobrir el 22% de la demanda que estava al voltant dels 25.000 MW.
Aquest nivell no és molt habitual en aquesta època de l'any. Però més enllà de l'anècdota i el ball de xifres, aquest fet ha servit per demostrar, com apunta l'Associació Empresarial Eòlica que la contribució de l'energia eòlica al sistema elèctric té i tindrà en el futur un pes important.
Segons les últimes dades de l'Observatori de l'AEE la contribució de l'energia eòlica al sistema elèctric es preveu creixent. Això, com s'indica des de l'associació, suposarà un impuls definitiu a la professionalització del sector, que està treballant actualment per adequar els aerogeneradors, en programar la producció elèctrica i portar a terme una gestió descentralitzada de la generació d'origen eòlic.
AdjuntMida
Image icon Font: AEE27.17 KB

Relacionats

Butlletí