L'energia eòlica ha estat la primera font elèctrica al març

01/04/2011
L'eòlica ha cobert al març el 21% de la demanda elèctrica i ha estat, per primer cop, la primera font d'electricitat per davant de la nuclear, que ha cobert el 19% del consum elèctric, segons informa Red Eléctrica de España. Els parcs eòlics han generat durant el març del 2011 un 5% d'electricitat que el mateix mes del 2010. La Universitat de Lleida està desenvolupant un projecte mitjançant el qual es pot esbrinar quins materials de construcció tenen una major eficiència energètica, amb aquesta intenció s'han instal·lat 20 cubicles de les mateixes característiques i, gràcies als quals, s'ha descobert que l'ús d'un bon aïllament contribueix a estalviar fins un 50% de la factura.

L'energia eòlica ha generat aquest mes de març 4.738GWh, un 5% més que el març del 2010. En total les energies renovables a Espanya han cobert aquest mes el 42,2% de la demanda elèctrica i se situa per davant de la nuclear. Si es tenen present les tecnologies que no emeten CO2 a l'atmosfera, el 57,9% de l'electricitat que s'ha generat ha estat amb aquests mitjans.

El ministeri d'Indústria ha detallat que el 2010 les energies "netes" van ser la principal font de generació elèctrica a Espanya, tot aportant el 13,2% de l'energia final, un 0,9% més que l'any anterior.

Una de les fites que hi ha en l'actualitat és cercar la màxima eficiència energètica, tot utilitzant fonts d'energies renovables. A la Universitat de Lleida, el centre tecnològic GREA ha creat una instal·lació única a Europa per avaluar l'eficiència energètica dels materials de construcció, projecte que ajudaria a estalviar fins un 50% el rebut energètic de les llars.

El centre ha desenvolupat una metodologia pròpia basada en una instal·lació experimental on es comparen i analitzen diversos materials emprats habitualment en el sector de la construcció. D'aquesta forma es pot descobrir quins materials són més eficients a l'hora d'estalviar energia.

Seguint aquesta estratègia, s'han construït al terme municipal de Puigverd de Lleida (Segrià) 20 cubicles que simulen ser habitatges però a escala reduïda, no reben mai cap tipus d'ombra i s'empraran per valorar l'estalvi energètic dels materials de construcció.

Fins a la data, els estudis revelen la importància dels materials aïllants per estalviar fins un 50% a la factura elèctrica.

Relacionats

Notícia
L'Ajuntament de Lleida demana subvencions a dos fons europeus per promoure l'eficiència energètica i les energies renovables

La Fundació Lleida 21 s'encarregarà de gestionar-la i d'impulsar projectes com la licitació d'espais a teulades d'equipaments públics per a energia solar, l'assessorament en eficiència energètica i per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques
 

Notícia

Un centenar de persones provinents de diferents punts de Catalunya han participat al Fòrum Energia d’Ecoviure, la trobada sobre energies renovables que cada any reuneix professionals, experts i responsables de l’administració per posar en comú coneixements al voltant d’aquesta matèria.

Article

L'aprofitament tèrmic de l'energia solar consisteix en captar la radiació solar per augmentar la temperatura d'un fluid, generalment aigua, que s'acumula a aquesta temperatura fins que es necessita. 

Butlletí