L'EMT de Tarragona renovarà la flota amb l'adquisició de deu autobusos híbrids

22/03/2021 - 11:09
EMT

EMT

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha iniciat el procés mitjançant el qual es compraran deu nous autobusos híbrids aquest any 2021. Així ho ha anunciat Jordi Fortuny, president de l’EMT, qui ha destacat que “aquesta adquisició forma part del pla de renovació de flota ja previst a l'Empresa Municipal de Transports”.

S’inicia ara el procés per a la compra i el manteniment de deu autobusos nous que s’incorporaran a la flota per tal de retirar-ne els més antics i, alhora, també més contaminants.

“Volem autobusos nets. Treballem intensament perquè en el futur tots els vehicles funcionin amb hidrogen i, per tant, les emissions siguin zero. La incorporació dels autobusos híbrids és, doncs, un pas intermedi que ha d’ajudar-nos a ser més sostenibles abans d’aconseguir ser totalment verds i ecològics”, afegeix el president de l’EMT.

L’operació té un pressupost previst de més de tres milions d’euros i es preveu que la incorporació dels primers autobusos híbrids es faci efectiva durant aquest any 2021.

El projecte es portarà al consell d’administració de l’EMT previst pel proper mes de març.

“Amb aquesta mesura”, conclou Jordi Fortuny, “l’EMT fa un esforç, tot i el context, per disposar d’un servei públic essencial en les millors condicions possibles”.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

El passat setembre es va anunciar la posada en marxa d’una nova acció per promoure la mobilitat neta i saludable: la gratuïtat del bitllet senzill de bus urbà.

Notícia

S’aprova un paquet de projectes per millorar la qualitat ambiental i la mobilitat i per fer front a la crisi climàtica. D’aquesta manera, s’opta a rebre 125 milions d’euros en ajuts provinents dels fons europeus, en concret, de la convocatòria del 2021 del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Notícia

La ciutadania podrà fer-se T-mobilitat en línia i viatjar en condicions especials durant uns dies. Els webs de T-mobilitat i TMB ja estan preparats per realitzar diferents tràmits en línia, com ara comprar la targeta.

Butlletí