L'EMT de Tarragona renovarà la flota amb l'adquisició de deu autobusos híbrids

22/03/2021 - 11:09
EMT

EMT

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha iniciat el procés mitjançant el qual es compraran deu nous autobusos híbrids aquest any 2021. Així ho ha anunciat Jordi Fortuny, president de l’EMT, qui ha destacat que “aquesta adquisició forma part del pla de renovació de flota ja previst a l'Empresa Municipal de Transports”.

S’inicia ara el procés per a la compra i el manteniment de deu autobusos nous que s’incorporaran a la flota per tal de retirar-ne els més antics i, alhora, també més contaminants.

“Volem autobusos nets. Treballem intensament perquè en el futur tots els vehicles funcionin amb hidrogen i, per tant, les emissions siguin zero. La incorporació dels autobusos híbrids és, doncs, un pas intermedi que ha d’ajudar-nos a ser més sostenibles abans d’aconseguir ser totalment verds i ecològics”, afegeix el president de l’EMT.

L’operació té un pressupost previst de més de tres milions d’euros i es preveu que la incorporació dels primers autobusos híbrids es faci efectiva durant aquest any 2021.

El projecte es portarà al consell d’administració de l’EMT previst pel proper mes de març.

“Amb aquesta mesura”, conclou Jordi Fortuny, “l’EMT fa un esforç, tot i el context, per disposar d’un servei públic essencial en les millors condicions possibles”.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

El metro i els autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) van aconseguir divendres passat, 23 d’abril, diada de Sant Jordi, un nou màxim en el volum de passatge de les últimes setmanes amb més d’1.451.000 validacions, segons el recompte provisional. Aquesta dada destaca per sobre dels registres dels dies feiners anteriors, que oscil·laven al voltant dels 1,3 milions de validacions entre totes dues xarxes.

Article

El transport públic de l’àrea de Barcelona tanca el 2020 amb 559 milions de viatges, prop d’un 50% menys que l’any anterior. Per garantir la mobilitat de la ciutadania, el servei no s’ha interromput en cap moment durant la pandèmia de la covid-19. Els protocols de seguretat i d’higiene s’han reforçat i adaptat al context sanitari actual.

Butlletí