L’emergència climàtica, el talent, la innovació i el benestar ciutadà, missions del Pla estratègic Granollers 2030

12/07/2022 - 00:51
Els tres comissaris del Pla Estratègic han assistit al ple que ha aprovat el document Missions Granollers 2030

Els tres comissaris del Pla Estratègic han assistit al ple que ha aprovat el document Missions Granollers 2030

Des de l’octubre de 2021, més de 1.400 persones han participat, a través de 30 activitats, en la definició de les Missions Granollers 2030. Aquest tercer Pla estratègic recull més de 1.000 aportacions de la ciutadania i els agents socials, econòmics i polítics de Granollers per avançar cap a una ciutat més saludable, resilient, sostenible i cohesionada, que pugui afrontar els reptes globals dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i els objectius de l’Agenda Urbana Espanyola.

El pla incorpora la metodologia de les missions, un model de lideratge distribuït, i ha pres com a marc de referència les agendes i reptes globals. El procés l’ha conduït una direcció col·legiada, formada pels tres comissaris nomenats per Ple (Mireia Cammany Dorr, Fina Jerez Bernat i Arnau Queralt Bassa) i l'Oficina tècnica del Pla, amb l’assessorament de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) de la UAB.

Amb les propostes recollides al llarg del procés participatiu i del treball dels grups motor, la direcció col·legiada ha definit tres missions i quinze fites. Les tres missions són:

  • Missió 1: Granollers, ciutat neutra en carboni i resilient davant l’emergència climàtica
  • Missió 2: Granollers, ciutat que fomenta el talent i la innovació
  • Missió 3: Granollers, ciutat que vetlla pel benestar de la seva ciutadania al llarg de la vida

A partir d’aquí, s’elaboraran projectes concrets de ciutat que han de permetre assolir les fites plantejades. El ple municipal del mes de juny ha aprovat per unanimitat el document Missions Granollers 2030 (link is external) que és el marc estratègic compartit per transformar la ciutat.

Podeu consultar tota la informació relativa al Pla estratègic a la web www.plaestrategicgranollers.cat


 

Categories: 

Relacionats

Article

La Fundació Rivus posa a disposició l’exposició sobre els amfibis i rèptils aquàtics presents a les conques del Besòs i de la Tordera.

Notícia

Els 15 projectes de les Subvencions pel Clima d’enguany es van donar a conèixer en una jornada on van poder fer contactes entre les persones referents i treballar plegades per construir una ciutat més sostenible.
 

Notícia
COP28

Els esforços per limitar l'escalfament a 1,5 °C estan fracassant en tots els sentits, i els avenços recents realitzats en tots els indicadors, excepte les vendes de cotxes elèctrics, estan molt endarrerits en el ritme i l'escala necessaris per abordar la crisi climàtica, segons l'informe State of Climate Action 2023.

Butlletí