L’Eix Besòs Circular es converteix en entitat Porta ResiduRecurs a la Borsa de Subproductes de Catalunya

14/06/2021 - 13:16

La Borsa de Subproductes de Catalunya és una plataforma virtual i gratuïta de compravenda i intercanvi de subproductes i residus entre empreses per promoure la recuperació i la reintroducció de materials a les cadenes productives.

L’Eix Besòs Circular, la iniciativa de foment de l’economia circular impulsada per l’Ajuntament de Badalona a través de l’empresa municipal Reactivació Badalona SA i per l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs, ha començat a col·laborar amb la Borsa de Subproductes de Catalunya com a entitat Porta ResiduRecurs, agrupant les ofertes i demandes de subproductes o matèries primeres pròximes a Badalona i Sant Adrià de Besòs per facilitar la identificació de possibles operacions de compravenda entre empreses a escala local o regional i fomentar la proximitat de les transaccions.

La Borsa de Subproductes de Catalunya és una plataforma virtual i gratuïta, impulsada pel Consell de Cambres de Catalunya i la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya, per a la compravenda i l’intercanvi de subproductes i residus entre empreses, afavorint la recuperació i la reintroducció de materials a les cadenes productives, tot fent efectiva la circularitat en l’àmbit industrial i allargant la vida útil dels recursos. A la borsa s’ofereixen i es demanen tota mena de materials residuals, subproductes, restes d’estoc, maquinària, envasos, objectes i matèries primeres industrials o altres matèries primeres secundàries, sempre que es respecti la normativa aplicable en matèria de residus

Les empreses de Badalona i Sant Adrià de Besòs que vulguin publicar ofertes dels seus residus o subproductes o demandes de matèria primera secundària ho poden fer a través del visor a la Borsa que trobaran a l’apartat de borsa de subproductes del lloc web de l’Eix Besòs Circular. D’aquesta manera, es podran agrupar les ofertes per proximitat geogràfica i promoure localment la pràctica efectiva de l’economia circular i la simbiosi industrial.

La segona tinent d’alcalde i regidora de l’Àmbit de Govern, Promoció Econòmica, Ciutadania i Igualtat, Cristina Agüera, ha destacat que “amb l’economia circular evitem l’emissió de desenes de tones de CO2 a l’atmosfera i millorem la qualitat de l’aire que respirem”, a més, afegeix la regidora, “les indústries i empreses de Badalona que hi participen fan un ús molt més eficient dels recursos, col·laboren entre elles i es creen noves oportunitats de negoci, a la vegada que augmenten els beneficis econòmics, socials i ambientals”.

L’Eix Besòs Circular compta amb la col·laboració de la Federació Empresarial de Badalona i del HUB Recircula UPC-AMB, i amb el suport de la Diputació de Barcelona i del Servei d’Ocupació de Catalunya / Fons Social Europeu.


Per sabern-ne més: Jornada de presentació del projecte Porta a residuRecurs a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

 

El Consorci de Residus del Maresme, del qual forma part l’Ajuntament de Mataró amb 27 municipis més de la comarca, ha difós un vídeo divulgatiu dels beneficis del futur Parc Circular Mataró-Maresme. El parc és un projecte pioner a Europa i impulsat pel consorci que neix amb la voluntat de promoure la reparació i reutilització de materials i productes. La peça audiovisual explica els beneficis d’aquest projecte pioner a Europa, ideat per reduir la producció de deixalles.

Article

Aigües de Reus utilitza l’energia elèctrica que genera a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) per a la recàrrega de la seva flota de vehicles elèctrics, en seguiment dels principis més bàsics de l’economia circular.

Notícia

L’esdeveniment internacional s’organitza a Catalunya, on les polítiques d’economia verda i circular han suposat el 13% del pressupost anual dels últims 4 anys. Es preveu que hi participin prop de 300 representants del món empresarial i institucional, que podran conèixer de primera mà experiències d’èxit en economia circular de Catalunya.

Butlletí