L’Eix Besòs Circular es converteix en entitat Porta ResiduRecurs a la Borsa de Subproductes de Catalunya

14/06/2021 - 13:16

La Borsa de Subproductes de Catalunya és una plataforma virtual i gratuïta de compravenda i intercanvi de subproductes i residus entre empreses per promoure la recuperació i la reintroducció de materials a les cadenes productives.

L’Eix Besòs Circular, la iniciativa de foment de l’economia circular impulsada per l’Ajuntament de Badalona a través de l’empresa municipal Reactivació Badalona SA i per l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs, ha començat a col·laborar amb la Borsa de Subproductes de Catalunya com a entitat Porta ResiduRecurs, agrupant les ofertes i demandes de subproductes o matèries primeres pròximes a Badalona i Sant Adrià de Besòs per facilitar la identificació de possibles operacions de compravenda entre empreses a escala local o regional i fomentar la proximitat de les transaccions.

La Borsa de Subproductes de Catalunya és una plataforma virtual i gratuïta, impulsada pel Consell de Cambres de Catalunya i la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya, per a la compravenda i l’intercanvi de subproductes i residus entre empreses, afavorint la recuperació i la reintroducció de materials a les cadenes productives, tot fent efectiva la circularitat en l’àmbit industrial i allargant la vida útil dels recursos. A la borsa s’ofereixen i es demanen tota mena de materials residuals, subproductes, restes d’estoc, maquinària, envasos, objectes i matèries primeres industrials o altres matèries primeres secundàries, sempre que es respecti la normativa aplicable en matèria de residus

Les empreses de Badalona i Sant Adrià de Besòs que vulguin publicar ofertes dels seus residus o subproductes o demandes de matèria primera secundària ho poden fer a través del visor a la Borsa que trobaran a l’apartat de borsa de subproductes del lloc web de l’Eix Besòs Circular. D’aquesta manera, es podran agrupar les ofertes per proximitat geogràfica i promoure localment la pràctica efectiva de l’economia circular i la simbiosi industrial.

La segona tinent d’alcalde i regidora de l’Àmbit de Govern, Promoció Econòmica, Ciutadania i Igualtat, Cristina Agüera, ha destacat que “amb l’economia circular evitem l’emissió de desenes de tones de CO2 a l’atmosfera i millorem la qualitat de l’aire que respirem”, a més, afegeix la regidora, “les indústries i empreses de Badalona que hi participen fan un ús molt més eficient dels recursos, col·laboren entre elles i es creen noves oportunitats de negoci, a la vegada que augmenten els beneficis econòmics, socials i ambientals”.

L’Eix Besòs Circular compta amb la col·laboració de la Federació Empresarial de Badalona i del HUB Recircula UPC-AMB, i amb el suport de la Diputació de Barcelona i del Servei d’Ocupació de Catalunya / Fons Social Europeu.


Per sabern-ne més: Jornada de presentació del projecte Porta a residuRecurs a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

A partir d’ara, el Consorci de Residus del Maresme es resitúa i queda integrat dins de Maresme Circular amb l’objectiu de promoure l’economia circular a la comarca.

Entrevista

2.800 empreses de moda, 70.000 treballadors i una facturació anual de més de 15.000 milions d'euros… A Catalunya la indústria de la moda és molt important. Està preparada per a la transició cap a un model sostenible? Parlem amb Clara Mallart, responsable de l'Àrea de Sostenibilitat i Economia Circular Tèxtil del Modacc - Clúster Català de la Moda i el Textil per conèixer els impactes ambientals del cicle de vida de la roba, solucions com el suprareciclatge i com s’acompanya les empreses en la transició que sí o sí s’haurà de fer cap a l’slow fashion. 

Entrevista

 

Solidança va nàixer per donar un oportunitat a persones en risc d’exclusió. I avui, 25 anys després, són tot un referent en la recuperació del tèxtil. Solidança disposa a Sant Just Desvern d’una planta de 3.000 m2 amb capacitat per gestionar 3.000 tn de residu tèxtil, creant 40 llocs de treball. On va aquesta roba? Quina es pot reutilitzar? Quines són les dificultats per al seu reciclatge? Quins projectes d’innovació tenen en marxa? Parlem amb Andrea Membrado, responsable de comunicació de l’entitat, per saber-ne més.

Butlletí