L'educació ambiental i l'ús públic de la Xarxa de Parcs Naturals, a debat

Font: Diputació de Barcelona
09/07/2013
Una cinquantena d'inscrits van participar ahir a la VIII Trobada de la Xarxa d'Equipaments d'Educació Ambiental i Ús Públic que la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona va organitzar al Centre de Recursos del Castell de Montesquiu.

L'alcaldessa de Montesquiu, Elisabet Ferreres, i el coordinador de l'àmbit d'Espais Naturals de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Padrós, van donar la benvinguda a l'acte.

Els assistents, que representaven entitats, organismes o ajuntaments responsables d'equipaments i serveis conveniats o concessionats amb la Diputació de Barcelona relacionats amb l'educació ambiental i l'ús públic, van establir grups de treball on es van debatre aspectes i propostes de millora en la gestió dels equipaments i accions de cara al futur.

Els inscrits pertanyien a equipaments de vuit parcs de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona com ara escoles de natura, centres i punts d'informació, museus, centres de documentació, àrees d'esplai i acampada, oficines del parc i altres equipaments d'educació ambiental i ús públic, així com responsables de diferents programes d'educació ambiental.

Els diferents blocs temàtics que es van establir van ser: la viabilitat econòmica dels equipaments i dels serveis prestats, la relació contractual i interlocució amb l'administració, cohesió interna i externa de la Xarxa, i la relació amb el territori i la població local.

Durant la trobada, el fundador i coordinador de l'Observatori del tercer Sector, Pau Vidal, va presentar la ponència marc "La reflexió estratègica com una oportunitat de canvi en època de crisi en l'àmbit dels parcs naturals".

També es va presentar el llibre "Participació i educació ambiental als espais naturals", a càrrec de Joan Manel Riera de la SCEA (Societat Catalana d'Educació Ambiental).

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí