L’edifici de l’Ajuntament d'Ullastrell es nodrirà d’energia solar

17/05/2021 - 10:01

S'han s’iniciat els treballs d’instal•lació de plaques solar fotovoltaiques a l’edifici consistorial. Aquesta instal•lació ve motivada per la voluntat del govern en el canvi del municipi cap a la transició energètica.

L’edifici de l’Ajuntament té un consum elèctric important durant les hores de sol fet que permetrà aprofitar al màxim l’energia solar per a consum elèctric. 
El projecte executiu es va redactar l’any 2020 per la Diputació de Barcelona arran d’una subvenció rebuda per aquest organisme i la instal•lació, a càrrec exclusiu de l’Ajuntament, es farà per una empresa local per un import de 13797,56 (IVA inclòs) que s’amortitzarà amb 12 anys, mitjançant l’estalvi en les factures elèctriques.
A més a més aquesta instal•lació permetrà estalviar 2.641 kgCO2/any, l’edifici tindrà una autosuficiència elèctrica del 34,2% completada amb un sistema de calefacció amb biomassa ja instal•lat fa uns anys. De l’energia produïda per les plaques solar se’n aprofitarà un 58,3% i la resta s’injectarà a la xarxa pública per tal de poder ser compensada a la factura elèctrica mensual.
Aquesta acció se suma a d’altres accions que promouen la sostenibilitat energètica i l’ús d’energies renovables com els carregadors de vehicles elèctrics que es posarà en marxa ben aviat.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
Notícia

 

Durant aquest juliol s'ha posat en marxa la nova instal·lació d'autogeneració elèctrica, que suposa un estalvi de despesa i d'emissions de CO2.

Notícia

Iniciades les obres de la instal·lació fotovoltaica al sostre de la pista poliesportiva que es convertirà en la comunitat energètica d'Ullastrell.

Butlletí