L'Aula de Natura del Parc del Falgar, a les Franqueses, comença a prendre forma

05/03/2021 - 10:03

El projecte incrementa la seva superfície per ampliar la zona d'exposicions

Els mòduls que conformaran l'Aula de Natura del Parc del Falgar i la Verneda comencen a ser visibles en els terrenys entre la zona de jocs infantils i l'aparcament. Aquest edifici és la darrera intervenció en aquest espai verd i arrenca l'obra amb novetats sobre el projecte original. La zona dedicada a sala d'exposicions incrementa la seva superfície en un 30% i passa de tenir 166,32m2 a ocupar-ne 216,21m2. Aquesta ampliació implica també l'augment de metres quadrats dels que disposarà l'Aula de Natura.

Es tracta d'un edifici singular d'una planta dividit en tres mòduls i situat entre la zona d'estacionament i els jocs infantils. Una construcció pensada per integrar-se en l'entorn amb l'estructura i amb els materials utilitzats. Les parets seran de fusta i els sostres de xapa metàl·lica. A excepció de la paret sud que estarà formada per un mur Trombe, una construcció a què se li adhereix terra compactada per a què faci d'aïllant tèrmic i mantingui l'interior amb una temperatura estable a l'estiu i a l'hivern. Els tres edificis estaran units entre sí amb passadissos i vestíbuls vidrats per mantenir la visual nord-sud del parc. A la part est, se situa l'edifici on hi ha la sala d'exposicions i els lavabos. Al centre, una zona de serveis i administració amb diversos despatxos i oficines. I a l'oest, la sala de formació i un auditori. L'Aula de Natura també s'ha concebut com a un edifici energèticament sostenible i autosuficient amb una instal·lació fotovoltaica de 18 plaques. Aprofitarà el sistema geotèrmic dels pous canadencs per filtrar l'aire de l'exterior i aconseguir fluxes freds o calents depenent de l'època de l'any.

L'edifici ocupa un total de 600 m2 construïts i tindrà un cost de 887.361,72 euros.


 

Relacionats

Notícia
EL nou equipament d'El Falgar | Griselda Escrigas

EL nou equipament d'El Falgar | Griselda Escrigas

L’Ajuntament planteja una fórmula público-privada per la gestió de l’espai situat al costat del Congost, a Llerona

Acte
Article

El Centre d’Estudis del Mar de Sitges, l’equipament d’educació ambiental de la Diputació de Barcelona situat al passeig Marítim d’aquesta població del Garraf, ha ampliat part de les seves instal·lacions amb la renovació de l’Aula de la natura, un espai per desenvolupar-hi tallers i cursos per a escolars i públic en general sobre l’ecosistema marí de les Costes del Garraf.

Butlletí