L'Aula de Natura del Parc del Falgar, a les Franqueses, comença a prendre forma

05/03/2021 - 10:03

El projecte incrementa la seva superfície per ampliar la zona d'exposicions

Els mòduls que conformaran l'Aula de Natura del Parc del Falgar i la Verneda comencen a ser visibles en els terrenys entre la zona de jocs infantils i l'aparcament. Aquest edifici és la darrera intervenció en aquest espai verd i arrenca l'obra amb novetats sobre el projecte original. La zona dedicada a sala d'exposicions incrementa la seva superfície en un 30% i passa de tenir 166,32m2 a ocupar-ne 216,21m2. Aquesta ampliació implica també l'augment de metres quadrats dels que disposarà l'Aula de Natura.

Es tracta d'un edifici singular d'una planta dividit en tres mòduls i situat entre la zona d'estacionament i els jocs infantils. Una construcció pensada per integrar-se en l'entorn amb l'estructura i amb els materials utilitzats. Les parets seran de fusta i els sostres de xapa metàl·lica. A excepció de la paret sud que estarà formada per un mur Trombe, una construcció a què se li adhereix terra compactada per a què faci d'aïllant tèrmic i mantingui l'interior amb una temperatura estable a l'estiu i a l'hivern. Els tres edificis estaran units entre sí amb passadissos i vestíbuls vidrats per mantenir la visual nord-sud del parc. A la part est, se situa l'edifici on hi ha la sala d'exposicions i els lavabos. Al centre, una zona de serveis i administració amb diversos despatxos i oficines. I a l'oest, la sala de formació i un auditori. L'Aula de Natura també s'ha concebut com a un edifici energèticament sostenible i autosuficient amb una instal·lació fotovoltaica de 18 plaques. Aprofitarà el sistema geotèrmic dels pous canadencs per filtrar l'aire de l'exterior i aconseguir fluxes freds o calents depenent de l'època de l'any.

L'edifici ocupa un total de 600 m2 construïts i tindrà un cost de 887.361,72 euros.


 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Article

Del 25 al 27 de gener del 2024 es va celebrar el Congrés Nacional d'Educació Ambiental. A la web del Congrés teniu disponibles les gravacions de la sessió virtual, la inauguració i les taules rodones.

Notícia

Vuit centres educatius de L’Hospitalet han participat enguany en la Marató   La campanya s’ha dut a terme durant tot el mes de febrer, amb l’objectiu de fomentar bones pràctiques en l’ús i el consum eficient de l’energia i l’aigua en un context d’emergència climàtica

Butlletí