L’Assemblea general de la Xarxa es celebrarà a Lleida

Redacció
25/02/2013 - 00:00

L'Assemblea General és l'espai de trobada i intercanvi anual dels membres de la Xarxa de Ciutats i Pobles per la Sostenibilitat i enguany, especialment, amb la incorporació de nous membres en representació de la Generalitat de Catalunya i altres Diputacions, l'Assemblea de la Xarxa serà el proper 7 de març el punt neuràlgic de trobada del món local català en referència a les polítiques de desenvolupament sostenible i de gestió ambiental.

Lleida acollirà aquesta trobada, on els membres de la Xarxa podran posar en comú els projectes en marxa, compartir interessos, neguits i experiències i retrobar i refermar contactes uns amb els altres. Enguany, es disposarà d'un moment especial de trobada entre els assistents, un cop finalitzada l'Assemblea formalment, amenitzat amb productes de l'Horta de Lleida i les comarques lleidatanes.

Debats d'interès pels municipis
Cal destacar tres àmbits que es tractaran especialment en l'Assemblea de la Xarxa:

  • Es proposarà un acord sobre la millora la qualitat de l'aire a les ciutats i pobles.
  • Es debatrà sobre el paper que han de tenir els espais periurbans, com a element de gestió del territori i promoció econòmica, i, en concret, les noves estratègies d'impuls als horts socials.
  • Es promourà el paper decisiu que té l'educació ambiental en la gestió ambiental municipal.

Visita a projectes ambientals
La 13a Assemblea general de la Xarxa es celebrarà al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida on podrem veureu un clar exemple d'aposta per l'impuls de nous sectors econòmics estratègics, alguns d'ells vinculats a l'economia verda, un exemple de rehabilitació d'equipaments públics amb criteris de sostenibilitat i una interpretació del privilegiat entorn de l'Horta de Lleida, tot des del propi Parc demostrant la vinculació amb el territori de la Xarxa.

Presència de la Generalitat, totes les Diputacions i el Govern d'Andorra.
En el procés de creixement continu del nombre de membres, tant en l'àmbit majoritari de la província de Barcelona com la resta d'àmbit català, en l'Assemblea general de Lleida es proposarà l'adhesió de nous membres entre els quals es destaquen les Diputacions de Girona, Tarragona i Lleida, com a membres de ple dret, i el Departament de Territori i Sostenibilitat i el Govern d'Andorra, com a membres observadors.

Una Assemblea doncs per seguir teixint una Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibiltiat arreu del territori.

Data: 7 de març de 2013
Lloc: Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida - Auditori Dr. Joan Oró

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí