L'ampliació del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, retallada més d'un 50%

Finalment la superfície que es vol protegir serà de 2.000 hectàrees i no de 5.000
28/08/2009

L'ampliació del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà ha quedat retallada a menys de la meitat del territori inicialment proposat, d'acord amb la notificació que ha efectuat el departament de Medi Ambient als ajuntaments afectats i a les organitzacions agràries. Així doncs, finalment la superfície que es vol protegir serà de 2.000 hectàrees i no de 5.000, tal com s'havia apuntat en un primer moment.

Medi Ambient ja havia avançat que no hi hauria cap ampliació sense consens amb el territori, molt oposat al primer avantprojecte per fer créixer la zona protegida al voltant del Parc Natural.

Per aquest motiu, s'han reduït tant les hectàrees afectades com el nivell de restricció d'activitats que s'hi podran dur a terme. En declaracions a COMRàdio, Antoni Casademont, responsable de medi ambient d'Unió de Pagesos a Girona, ha afirmat que, en termes de superfície, "la reducció és notable", i ha avançat que "farem les al·legacions pertinents" un cop hagin revisat la lletra petita del projecte definitiu.

De la seva banda, la conselleria afirma que no es tracta d'una ampliació del Parc, sinó d'un canvi en el nivell de protecció de zones properes als aiguamolls que ja estan protegides amb algun dels graus previstos en la normativa mediambiental.

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí