L'Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible i l'ÀMB promouen el compostatge domèstic

Font: Ajuntament de Badalona
03/11/2015 - 00:00

Aquest dijous 5 de novembre es farà, a l'Associació de Veïns del Centre, la primera sessió de la campanya on es lliurarà un compostador a cada inscrit

L'Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible amb la col·laboració de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), posa en marxa una campanya per promoure el compostatge domèstic a la ciutat. La primera sessió de la campanya es farà aquest proper dijous, 5 de novembre, a la seu de l'Associació de Veïns del Centre (carrer de Sant Miquel, 34), on cada un dels 29 participants inscrits rebran un compostador en finalitzar la sessió.

El compostatge és el procés pel qual, de manera natural, la matèria orgànica es transforma en adob natural que es pot utilitzar per a les plantes, l'hort o el jardí. Els residus que un habitatge genera de forma diària conté un 40% de matèria orgànica que pot ser reciclada i retornada a la terra en forma d'humus per a les plantes i els conreus. D'aquesta manera es contribueix a la reducció de deixalles i s'aconsegueix reduir el consum d'adobs químics. Es calcula que amb un compostador, cada habitant, deixa de llençar 90 quilograms de brossa orgànica al contenidor cosa que suposa un important estalvi econòmic en la gestió de residus.

El compostatge casolà es fa amb un compostador, que és un recipient tipus caixa de plàstic reciclat, on la brossa orgànica generada a casa (fulles d'enciam, peles de fruita, closques d'ou, peles de patata, marro de cafè, restes de jardí i poda...) es transforma en adob.

Les persones interessades en el compostatge casolà trobaran al Mercat del Trasto d'aquest any, que es celebrarà el proper 29 de novembre, una carpa de l'Àrea Metropolitana de Barcelona on s'explicarà com funciona i on es podran apuntar per participar en les properes sessions de formació sobre el tema que es faran a la ciutat.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon Compostador.jpg80.09 KB

Relacionats

Notícia

Un nou pla proposa gairebé mig miler d’habitatges públics i impulsar la millora ambiental del Besòs. El programa inclou una trentena de mesures conjuntes enfocades a la integració urbana, la recuperació ambiental, la protecció del litoral, la dinamització econòmica i l’habitatge públic.

Acte
16/09/2022 - 00:00
Badalona
Article

L’acció “D’oli a la pica, ni mica!” ha guanyat el XIII Premi Europeu de Prevenció de Residus, en la categoria Administracions Públiques. És una proposta per conscienciar la ciutadania sobre l’impacte de la mala gestió de l’oli domèstic, augmentar la quantitat d’oli reciclat i millorar la xarxa de punts d’aportació. 32 restaurants han estat punts de recollida d’oli de cuina usat, que rebien, a canvi, una pastilla de sabó artesanal que una entitat local havia elaborat amb oli reciclat.

Butlletí