L’Ajuntament posa en marxa el primer punt de recàrrega per a vehicles elèctrics de Montornès

Font: Ajuntament de Montornès del Vallès
10/07/2015

El punt està ubicat a l'aparcament de la Casa Consistorial i és el primer que s'ubica a Montornès del Vallès. Podrà ser utilitzat per dos vehicles simultàniament i és compatible amb els dos formats d'endoll més freqüents. Les persones que el vulguin utilitzar ho podran sol·licitar a l'Ajuntament, que els proporcionarà una tarja.


Aquest 7 de juliol s'ha posat en marxa el punt de recàrrega per a vehicles elèctrics ubicat a l'aparcament de l'Ajuntament de Montornès del Vallès, el primer que s'ha instal·lat al poble.

L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde, José A. Montero  i de la regidora de Mobilitat, M. Rosa Vinyallonga, que han presenciat una demostració de funcionament del punt amb vehicles elèctrics aportats per les marques Nissan i Renault.

La presa de llum podrà ser utilitzada per dos vehicles simultàniament i és compatible amb els dos formats d'endoll més freqüents (l'estàndard tipus 2 segons EN 62196-1 i el connector Schuko).

Les persones que el vulguin utilitzar ho podran sol·licitar a l'Ajuntament, que els proporcionarà una tarja. Durant els primers mesos de funcionament el servei serà gratuït. Les persones usuàries d'altres municipis que utilitzin targeta de recàrrega també en podran fer ús. 

Pla d'Infraestructures Urbanes per al Vehicle Elèctric
La ubicació i característiques del punt responen al Pla d'Infraestructures Urbanes per al Vehicle Elèctric, elaborat per la Diputació de Barcelona a petició de l'Ajuntament. Aquest pla també preveu la ubicació d'una altra presa de llum per a vehicles elèctrics a l'aparcament de la Zona Esportiva Municipal.

D'altra banda, l'Ajuntament incorporarà properament un vehicle elèctric a la seva flota de vehicles destinats als Serveis Municipals.

Relacionats

Notícia

Aquesta setmana s'ha iniciat la substitució de tots els contenidors del municipi per uns de nous de càrrega lateral. El nou sistema comporta la clausura i desaparició de les sis illes de contenidors soterrats existents i simplifica el sistema de recollida que es podrà dur a terme amb un sol tipus de camió.

Article
Valoració positiva de la remunicipalització de l'aigua a Montornès

Administracions, entitats i empreses s'han donat cita a Montornès aquest dimarts per compartir experiències sobre la gestió pública de l'aigua.

Notícia

Del 23 de febrer al 5 de març es desenvoluparà a Montornès la campanya "Som aigua" que posa en relleu el dret humà a aquest bé, imprescindible per a la vida, i al seu sanejament. La programació inclou, entre altres, dues jornades de debat sobre la gestió de l'aigua i l'exposició "L'aigua... allà i aquí" que es podrà visitar a Can Saurina.

Butlletí