L'Ajuntament i l'ESDi col·laboren per la millorar la sostenibilitat a Sabadell

Font: Servei de Sostenibilitat i Gestió d'Ecosistemes. Ajuntament de Sabadell
14/11/2011 - 00:00

Amb l'objectiu de desenvolupar nous projectes de sostenibilitat local aplicant criteris d'ecodisseny i noves eines per la comunicació ambiental, l'escola universitària ESDi i l'Ajuntament de Sabadell han signat un conveni de col·laboració de dos anys de durada. Es treballarà per dotar a la ciutat de nous projectes, idees i eines de comunicació per la sostenibilitat local.

Com a principals productes, l'Escola Superior de Disseny (ESDi), a través de la Unitat Departamental d'Audiovisuals, elaborarà entre 3 i 4 càpsules audiovisuals (cadascun d'una durada de 3-4 minuts), un suport de comunicació audiovisual en què es promociona els hàbits i comportaments sostenibles en l'acció educativa. L'ESDi enregistrarà a 10 centres dels 44 que hi ha a Sabadell associats a l'Agenda 21 Escolar, centres que duen a terme iniciatives d'educació per a la sostenibilitat. Així doncs, l'ESDi produirà els audiovisuals que serviran a aquestes escoles per captar-ne de noves que s'adhereixin al programa i millorar la implicació de les famílies i l'entorn.

D'altra banda, l'ESDi donarà suport a la millora de la sostenibilitat de Sabadell a través d'activitats de recerca en projectes de gestió de la sostenibilitat al municipi (gestió del sòl no urbanitzable o productes/iniciatives sorgides des de la iniciativa local, com ara el Parc fluvial del riu Ripoll o el Parc Agrari de Sabadell. Aquestes iniciatives s'emmarquen en l'àmbit de la recerca del professorat de l'ESDi, concretament de la Unitat Departamental de Disseny de Producte i d'Interiors. Una recerca basada en el disseny sostenible. S'aprofitarà el contacte entre universitat i ajuntament per desenvolupar a l'ESDi, en el marc de diverses assignatures d'ecodisseny, activitats de recerca per a la sostenibilitat del municipi i l'àrea del Vallès Occidental.

La col·laboració s'estendrà per tal de millorar la visibilització dels treballs realitzats per l'alumnat de l'escola a la ciutadania i incorporar els resultats del projecte al Congrés Internacional de Disseny i Innovació de Catalunya, a celebrar a l'abril del 2012.  

Aquesta línia de col·laboració respon als interessos comuns per la integració de la sostenibilitat en el funcionament de la ciutat, des de la vessant acadèmica per part de l'ESDi, i des de la vessant de gestió pública municipal des de l'Ajuntament. En el cas de l'ESDi, la seva trajectòria en matèria de sostenibilitat té una llarga implantació, amb aplicacions a currículums acadèmics tan diversos com Producte, Integració Multidiscplinar, Audiovisual o Ecodisseny. En el cas de l'Ajuntament de Sabadell l'estratègia del treball en xarxa s'alinea amb els objectius de l'Agenda 21+10, pla estratègic de sostenibilitat local fins el 2020.

 

Relacionats

Article

El Jardí Agroecològic de Barberà del Vallès va acollir la seva primera visita escolar el passat 16 de maig. Va ser l'alumnat de 3r de primària de l’Escola Del Bosc qui va inaugurar aquest espai que neix amb la voluntat de desenvolupar experiències i activitats educatives relacionades amb l’agroecologia i el medi ambient per a la ciutadania, escoles, famílies i empreses.

Article

Amb l’estat d’excepcionalitat per sequera, que prohibeix la utilització d’aigua potable en determinats usos, la regenerada esdevé clau per reduir els efectes de l'estrès hídric.

Article

Les altes temperatures ocasionades pel canvi climàtic estan complicant a totes les ciutats el control de les diferents plagues que abans podien circumscriure’s a una època de l’any determinada.

Butlletí