L'Ajuntament i la Diputació desenvoluparan el futur Parc Fluvial de Martorell

18/01/2016

L'Ajuntament de Martorell i la Diputació de Barcelona desenvoluparan conjuntament l'execució del futur Parc Fluvial al municipi, que creuarà des de la desembocadura del riu Llobregat fins al Molí Fariner. L'actuació forma part d'un projecte unificat de la Diputació de millora de les lleres a l'entorn del riu Anoia que pretén unir Igualada amb Castelldefels

L'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa i el primer tinent d'alcalde i regidor de Planificació Urbanística i Medi Ambient de l'Ajuntament, Adolf Bargués, acompanyats pel vicepresident de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, van visitar el passat dia 14 de gener, el tram de la llera del riu Anoia al seu pas pel municipi.

Fonollosa va explicar que "la Diputació de Barcelona té previst desenvolupar un projecte supramunicipal a l'entorn de les lleres dels rius i que encaixa amb el model de parc fluvial que tenim previst executar en aquest mandat". A la visita hi van assistir tècnics municipals i de la Diputació.

Un espai natural, lúdic i turístic
El projecte unirà Igualada amb Castelldefels passant per Martorell. Segons l'alcalde "l'actuació començaria d'una banda a Igualada i de l'altra a Martorell per acabar unint-se i fent un camí de ronda seguint la llera del riu Anoia amb zones d'esbarjo per donar resposta a les necessitats que tenen els ciutadans des d'un punt de vista natural, lúdic i turístic".

El projecte anirà a càrrec de la Diputació de Barcelona que "intervindrà com a administració actuant per davant d'altres administracions que tenen competència sobre el riu, com ara l'ACA i la Generalitat de Catalunya", apunta Fonollosa. Els Serveis Tècnics Municipals dibuixaran el tram que transcórre pel terme municipal de Martorell.

Segons fonts de la Diputació de Barcelona, el proper mes d'octubre és previst que es licitin les obres d'adequació del camí de ronda que unirà els municipis de Jorba i la Pobla de Claramunt al seu pas per la llera del riu Anoia. Aquesta intervenció tindrà un cost de tres milions d'euros finançats entre la Diputació de Barcelona i Fons FEDER.

Fonollosa va dir que "li posarem fil a l'agulla per tenir el més aviat possible aquest parc fluvial que tots volem". Entre finals d'aquest any i principis de l'any vinent es començaran els treballs entre el tram que unirà Martorell amb la Pobla de Claramunt.

Viure de cara al riu
Un dels grans objectius d'aquest mandat de l'equip de govern municipal és la transformació de l'entorn del riu Anoia. L'alcalde apuntava que "tenir dos rius és tenir dos tresors, ara bé, s'han de gestionar bé. I això vol que s'ha de tenir un respecte escrupulós amb el riu com a medi natural però alhora els ciutadans també l'han de poder gaudir".

En els darrers anys l'Ajuntament ha fet algunes actuacions puntuals que han permès millorar l'entorn del riu Anoia. "Amb aquest projecte de la Diputació tenim la possiblitat que, si ho fem amb èxit, la percepció del riu per part de la ciutadania serà molt diferent. Espero que en disfrutem tots els ciutadans de Martorell".

Amb aquest projecte la Diputació de Barcelona unirà de forma uniforme i seguint la mateixa tipologia la llera del riu Anoia des d'Igualada fins a la costa tenint en compte que la connexió entre Martorell i Castelldefels ja està enllestida.

AdjuntMida
Image icon Foto: Ajuntament de Martorell61.01 KB

Relacionats

Notícia

Santa Coloma de Cervelló s'afegeix a la iniciativa impulsada per l'Hospitalet, Sant Boi, Esplugues, Sant Just, Cornellà, Sant Joan Despí i Sant Vicenç dels Horts. Ciclistes a partir dels 8 anys podran participar en aquest passeig en bici que se celebrarà el 29 de setembre durant la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

Notícia

L’Ajuntament de Sant Just Desvern va aprovar una moció en el darrer Ple on va declarar l'estat d'emergència climàtica. La moció reconeix que tant l'atmosfera del nostre planeta com els éssers vius que conformen la seva biosfera es troben en greu perill. Entre d'altres es proposa  accelerar l’abandonament de l’ús de combustibles fòssils i promoure l'autoconsum.

Article

Dels 935, 422 estaven ocupats, 213 abandonats o trencats i 6 més en fase de construcció. Són dades del cens d'orenetes que es va fer durant el mes de juliol impulsat pel Departament de Medi Ambient i dins el Projecte Orenetes de l'Institut Català d'Ornitologia. És una molt bona notícia pel municipi: les orenetes són un gran aliat contra la proliferació dels mosquits i diverses plagues.

Butlletí