L’Ajuntament d'Olivella impulsa dues accions per esdevenir un municipi energèticament eficient

Font: Ajuntament d'Olivella

01/02/2021 - 10:14
La caldera de biomassa està previst que s’instal·li al parc que hi ha al costat de l’Escola El Morsell.

La caldera de biomassa està previst que s’instal·li al parc que hi ha al costat de l’Escola El Morsell.

S'instal·larà una caldera de biomassa i es repararà el dipòsit principal de Las Colinas. Es preveu que durant els propers mesos aquestes dues accions surtin en licitació.

L’Ajuntament d’Olivella fa un pas més per esdevenir un municipi energèticament eficient i impulsa la instal·lació d’una caldera de biomassa i la reparació del dipòsit principal de Las Colinas. Es preveu que durant els propers mesos aquestes dues accions surtin en licitació.

La caldera de biomassa està previst que s’instal·li al parc que hi ha al costat de l’Escola El Morsell, concretament entre el col·legi i el CAP. Amb aquesta caldera es pretén crear una xarxa de calor que abasteixi els edificis d’El Morsell i La Crivellera. Aquesta acció suposarà una inversió de 216.625,74 euros, que estarà subvencionada pel Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

Les calderes de biomassa utilitzen com a font d'energia combustibles naturals com els pèl·lets de fusta, ossos d'oliva, residus forestals, closques de fruits secs... per generar calefacció (per a radiadors, aire o terra radiant) i aigua calenta. Això eliminarà el dipòsit de gasoil que actualment hi ha instal·lat a l’escola. “D’aquesta manera, el municipi reduirà el consum d’energia fòssil i sense aquest element el pati esdevindrà un espai més segur”, explica Marta Verdejo, alcaldessa d’Olivella.

Per altra banda, la reparació del dipòsit principal de Las Colinas s’ha realitzat per millorar la seguretat d’ús i el rendiment de la xarxa. Aprofitant aquesta actuació, entre altres obres, es farà un tancat perimetral, segons obliga la normativa, es posaran plaques solars a la coberta del dipòsit i s’instal·larà un sistema de telecontrol per vigilar el consum i detectar i prevenir possibles fuites. També es posaran vàlvules de control de pressió, un bypass per a les accions de neteja, es canviarà el sistema de cloració i, a més, s’arranjarà el camí d’accés. Totes aquestes accions suposaran una inversió de 321.245,47 euros, que estaran subvencionades pel Pla General d’Inversions de la Diputació de Barcelona.


 

Relacionats

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Notícia

L’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix alimentarà la caldera de biomassa de l’escola Jaume Ferran i Clua amb estella produïda al Centre Logístic del Servei Comarcal de Biomassa Forestal. El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat l’adhesió de l’entitat, que se suma als nou usuaris que ja té el servei comarcal.

Butlletí