L'Ajuntament del Prat de Llobregat analitzarà la despesa energètica dels edificis municipals

Font: Ajuntament del Prat
24/01/2013

L'Ajuntament del Prat de Llobregat portarà a terme, durant aquest 2013, un monitoratge energètic a quatre edificis municipals, consistent a mesurar la despesa d'energia per comprovar quins aspectes es poden millorar i fer així els edificis més eficients.

D'altra banda, també aquest any s'aplicaran les mesures derivades de les auditories energètiques que es van fer l'any passat en 11 edificis municipals. Algunes de les mesures ja s'han començat a aplicar perquè no necessiten cap inversió. La resta s'aniran implementant al llarg d'aquest any 2013.

Formació al personal municipal
D'altra banda s'ha fet un curs de de bones pràctiques energètiques a l'edifici als treballadors municipals de manteniment i serveis urbans. Una formació que es vol fer a tot el personal municipal al llarg de l'any.

S'instal·len els fanals fotovoltaics al camí de la platja
Relacionat amb aquest compromís amb l'estalvi energètic, l'Ajuntament del Prat està instal·lant 30 fanals i 70 balises lluminoses alimentades amb tecnologia fotovoltaica per il·luminar el camí de la platja en el tram comprès entre l'av. l'Onze de Setembre / Carretera de la Bunyola i el Cementiri del Sud. La illuminació és exclusiva per als vials de vianants i de bicicletes. Els fanals i balises s'alimenten amb energia solar que es capta mitjançant panells fotovoltaics, un sistema ecològic que segueix les pautes marcades en el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible del Prat.

Relacionats

Article
El Calendari del Delta abandona el paper i passarà a ser digital

Enguany, el calendari està dedicat als Hàbitats de marge del delta del Llobregat, amb una selecció d'imatges que mostren les plantes i els animals que viuen en els marges de camins i camps, talussos i bardisses. 

Article

La Janna Fredeluga és una investigadora i naturalista del Delta del Llobregat. S’ha quedat atrapada en un lloc amagat del Delta. Necessita la teva ajuda per trobar-la i rescatar-la. La Janna ens ha deixat pistes per a localitzar-la. Si superes totes les proves, ho aconseguiràs.

Article

Per intentar que  l’educació ambiental i a favor de la sostenibilitat continuï sent present als centres educatius durant el confinament, l'Ajuntament de El Prat de Llobregat envia periòdicament un butlletí amb recursos perquè el professorat el pugui treballar als centres educatius.

Butlletí