L’Ajuntament de Vilafranca presenta l’Ecosistema d’Innovació en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) “Penedès Sostenible i Saludable”

Font: Ajuntament de Vilafranca del Penedés

08/07/2020 - 22:29

El projecte està centrat en el sector agrari i agroalimentari i en l’ús dels recursos energètics. El projecte està centrat en el sector agrari i agroalimentari i en l'ús dels recursos energètics. El seu objectiu és convertir la producció d'aliments al Penedès –amb el vi i el cava com a productes capdavanters- en una producció amb els mínims residus nocius per a la salut i en base a un model energètic que redueixi les emissions de carboni.

El proper divendres 14 de desembre, de 9 a 10h, es presentarà a l'auditori de l'Enològica el nou Ecosistema d'Innovació (EI) en el marc del Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) “Penedès Sostenible i Saludable”. L'EI és una eina sistèmica que permet estimular la innovació a partir de la identificació dels reptes i aspiracions del territori per buscar solucions innovadores amb una metodologia basada en la innovació oberta.

El projecte està centrat en el sector agrari i agroalimentari i en l'ús dels recursos energètics. El seu objectiu és convertir la producció d'aliments al Penedès –amb el vi i el cava com a productes capdavanters- en una producció amb els mínims residus nocius per a la salut i en base a un model energètic que redueixi les emissions de carboni. Per això l'EI permetrà generar i implementar propostes innovadores amb la participació de tots els sectors de la quàdruple hèlix (administració, centres de recerca i universitats, entitats i ciutadania, i el sector empresarial). A més, l'EI comptarà amb un laboratori de fabricació Open Living Lab (banc de proves reals i entorn d'experimentació) per donar suport a la creació de prototips, provar-los, així com la seva promoció.


En l'acte de presentació de divendres, on assistirà l'alcalde Pere Regull i el regidor de promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, s'exposaran els reptes identificats i com es treballarà en la implementació de l'EI i també se signarà l'acta fundacional on entitats i empreses podran manifestar la seva voluntat de participar-hi activament.

A més de l'Ajuntament de Vilafranca, com a impulsor de la iniciativa, ja es compta amb representants del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, INCAVI, UPC, IRTA, VITEC, TAMIC, Xarxes de Telecomunicacions Alternatives SL, Torres, Agroserra, DO Penedès i INNOVI. El projecte està obert a totes aquelles entitats, empreses, centres educatius i de recerca que vulguin adherir-s'hi.


 

Relacionats

Notícia

L’estratègia Circular Data Driven elaborada pel Consorci ICC Gavà – Castelldefels i liderat per l’Ajuntament de Gavà, s’ha debatut amb els representats de les administracions que en formen part.

Article

Pactes verds en temps de pandèmies s’ha redactat i actualitzat en aquest context complex, inquietant, incert i, per a algunes persones, dramàtic. La seva intenció neix de la certesa que, tot i viure en un moment d’intersecció d’emergències (sanitària, climàtica, ambiental, feminista, etc.) i de restriccions de tot tipus (confinaments totals, parcials, perimetrals, tancaments sectorials, tocs de queda, etc.), cal no ser meres espectadores del futur que ha de venir. Aquesta publicació de l'Observatori del Deute per la Globalització, escrita per Alfons Pérez, és una crítica al GreenNewDeal i vol crear consciència crítica de cara als reptes globals del segle XXI. Es pot aconseguir de manera gratuita a la web de l'ODG.

Butlletí