L’Ajuntament de Vilafranca posa a disposició d’entitats parcel·les urbanes per a fer-hi horts

Font: Ajuntament de Vilafranca del Penedès
16/09/2013

L’Ajuntament de Vilafranca posa a disposició de les entitats del municipi interessades tres parcel·les per a destinar-les a horts urbans. Es tracta d'una cessió temporal i a precari ja que són parcel·les destinades a altres usos i que en el moment que es necessitin caldrà desocupar. Els horts urbans són espais d'horta ubicats en zones urbanes o periurbanes. El benefici social d'aquests horts és destacable, ja sigui per la seva funció de lleure, com per la funció terapèutica o educativa. Però dins el moment de crisi actual, a més, poden representar una eina pal·liativa per a aquelles persones que pertanyen a col·lectius desfavorits amb risc d'exclusió social. Promoure la creació d'horts urbans pot ser una via més per garantir l'abastiment d'aliments a persones soles i a famílies desfavorides.

Solars per ús públic 
D'altra banda, existeixen diversos solars municipals -que actualment no s'utilitzen- destinats a habitatge o equipament, i l'aturada del creixement urbanístic dels darrers anys fa preveure que aquesta situació pugui perllongar-se en el temps. Aquests solars es troben tancats i integrats en el teixit urbà, i ara mateix l'Ajuntament n'ha d'assumir el manteniment, consistent en la sega de la vegetació i la neteja de deixalles.
D'aquesta manera, es pretén recuperar, si més no provisionalment, aquests espais urbans per a ús públic i d'interacció social i destinar-los a entitats, associacions i col·lectius que ho sol·licitin perquè hi puguin desenvolupar projectes amb finalitats socials. Per la seva naturalesa, els horts urbans són un dels equipaments públics que requereixen una menor inversió inicial i un menor manteniment i poden ser fàcilment desinstal·lats per ubicar a la parcel·la un altre tipus d'equipament.
Comptant aquests tres nous emplaçaments, Vilafranca disposarà ja de quinze espais d'horts urbans (set horts escolars, dos horts dedicats actualment a la formació ocupacional, l'hort del servei Pre-laboral de l'Associació Entrem-hi, els horts urbans de Melió i els horts de Les Bassetes). 

Les entitats de Vilafranca que hi estiguin interessades, poden presentar la sol·licitud a l'Oficina d'Atenció Ciutadana des del dia 16 de setembre i fins al 18 d'octubre

AdjuntMida
Image icon hort-urba1.jpg597.2 KB

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Vilafranca ha recollit el premi Rezero2019 en la categoria d'administració per haver tirat endavant la campanya Adeu plàstics. Aquest premi el lliura la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable -Rezero- i l'any passat va anar a parar a l'Ajuntament de Barcelona pel projecte de reducció de gots de plàstics d'un sol ús a les guinguetes de la platja. 

Notícia

Els punts substituïts eren de vapor de sodi i ara han passat a ser LED, amb el consegüent estalvi energètic i alta durabilitat. Això suposarà un 65% d'estalvi en el consum, uns 40.000 euros anuals i evitar enviar unes 68 tones de CO2 a l'atmosfera.

Acte
17/05/2019
Pavelló Firal. Av. Catalunya, 20.Vilafranca del Penedès

Butlletí