L’Ajuntament de Vilafranca posa a disposició d’entitats parcel·les urbanes per a fer-hi horts

Font: Ajuntament de Vilafranca del Penedès
16/09/2013

L’Ajuntament de Vilafranca posa a disposició de les entitats del municipi interessades tres parcel·les per a destinar-les a horts urbans. Es tracta d'una cessió temporal i a precari ja que són parcel·les destinades a altres usos i que en el moment que es necessitin caldrà desocupar. Els horts urbans són espais d'horta ubicats en zones urbanes o periurbanes. El benefici social d'aquests horts és destacable, ja sigui per la seva funció de lleure, com per la funció terapèutica o educativa. Però dins el moment de crisi actual, a més, poden representar una eina pal·liativa per a aquelles persones que pertanyen a col·lectius desfavorits amb risc d'exclusió social. Promoure la creació d'horts urbans pot ser una via més per garantir l'abastiment d'aliments a persones soles i a famílies desfavorides.

Solars per ús públic 
D'altra banda, existeixen diversos solars municipals -que actualment no s'utilitzen- destinats a habitatge o equipament, i l'aturada del creixement urbanístic dels darrers anys fa preveure que aquesta situació pugui perllongar-se en el temps. Aquests solars es troben tancats i integrats en el teixit urbà, i ara mateix l'Ajuntament n'ha d'assumir el manteniment, consistent en la sega de la vegetació i la neteja de deixalles.
D'aquesta manera, es pretén recuperar, si més no provisionalment, aquests espais urbans per a ús públic i d'interacció social i destinar-los a entitats, associacions i col·lectius que ho sol·licitin perquè hi puguin desenvolupar projectes amb finalitats socials. Per la seva naturalesa, els horts urbans són un dels equipaments públics que requereixen una menor inversió inicial i un menor manteniment i poden ser fàcilment desinstal·lats per ubicar a la parcel·la un altre tipus d'equipament.
Comptant aquests tres nous emplaçaments, Vilafranca disposarà ja de quinze espais d'horts urbans (set horts escolars, dos horts dedicats actualment a la formació ocupacional, l'hort del servei Pre-laboral de l'Associació Entrem-hi, els horts urbans de Melió i els horts de Les Bassetes). 

Les entitats de Vilafranca que hi estiguin interessades, poden presentar la sol·licitud a l'Oficina d'Atenció Ciutadana des del dia 16 de setembre i fins al 18 d'octubre

AdjuntMida
Image icon hort-urba1.jpg597.2 KB

Relacionats

Notícia

L’objectiu és millorar l’eficiència energètica de l’enllumenat i reduir l’impacte ambiental minvant les emissions de CO2. El canvi a tecnologia LED també permet tenir les instal·lacions d'enllumenat monitoritzades, de manera que es pot respondre més eficaçment en cas d'avaries o incidències i a l'hora de millorar el manteniment.

Notícia

L'Ajuntament de Vilafranca ha recollit el premi Rezero2019 en la categoria d'administració per haver tirat endavant la campanya Adeu plàstics. Aquest premi el lliura la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable -Rezero- i l'any passat va anar a parar a l'Ajuntament de Barcelona pel projecte de reducció de gots de plàstics d'un sol ús a les guinguetes de la platja. 

Notícia

Els punts substituïts eren de vapor de sodi i ara han passat a ser LED, amb el consegüent estalvi energètic i alta durabilitat. Això suposarà un 65% d'estalvi en el consum, uns 40.000 euros anuals i evitar enviar unes 68 tones de CO2 a l'atmosfera.

Butlletí