L'Ajuntament de Vic trau a concurs públic una xarxa de calor amb biomassa amb modalitat ESE

Redacció
02/09/2011
L'Ajuntament de Vic, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha tret a concurs públic la contractació del subministrament d'energia i servei de manteniment integral de les instal·lacions de biomassa al complex dels Trinitaris. El termini de presentació d'ofertes s'acaba el dia 27 de setembre.

La novetat d'aquesta licitació és que serà la primera que es fa a Catalunya d'una xarxa de calor de biomassa completa amb modalitat d'Empresa de Serveis Energètics (ESE) i contracte mixt de subministrament i serveis. El contracte inclou la gestió energètica, la gestió del subministrament de combustible i la construcció, el finançament i el manteniment de la central de biomassa.

El complex dels Trinitaris comprèn els edificis: CEIP Trinitaris Escola Infantil, CEIP Trinitaris Escola Primària, Casa de la Caritat Hotel Entitats i Casa de la Caritat Orfeó Vigatà.

El cost estimat d'inversió és de prop de 427.000 euros. La potència de la caldera serà de 500 kW i l'estalvi anual de CO2 a l'atmosfera serà de 158 tones.

Cal subratllar que les Empreses de Serveis Energètics proporcionen serveis energètics o de millora de l'eficiència energètica en les instal·lacions o locals d'un usuari i afronten cert grau de risc econòmic al fer-ho. El pagament dels serveis prestats es basarà (en part o totalment) en l'obtenció de millores de l'eficiència energètica i en el compliment dels demés requisits de rendiment convinguts.

Les empreses interessades en aquest concurs poden trobar la informació específica a la pàgina web 

Més informació sobre les Empreses de serveis energètics.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

La primera reunió de la Taula de la Plana de Vic ha comptat amb la presència d’alcaldes, alcaldesses i representants dels 26 municipis de la Plana de Vic que formaran part del nou ens, així com del Consell Comarcal d’Osona qui copresidirà la taula conjuntament amb l'Ajuntament de Vic.

Notícia
Pantalla informativa a la plaça de l’Estació

Pantalla informativa a la plaça de l’Estació

L’Ajuntament de Vic impulsa la creació d’una Taula amb l’objectiu de debatre quines són les mesures més urgents per coordinar-se i tractar la problemàtica conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i coordinant-se amb l’àrea metropolitana, on s’originen els precursors que acaben formant l’ozó que afecta la qualitat de l’aire de la Plana. La iniciativa atén la preocupació al territori degut als diversos episodis d’onada de calor a la ciutat i comarca en què s’han superat el llindar d’informació, i la setmana passada, durant unes dues hores, es va superar el llindar d’alerta a la capital d’Osona.

Notícia
Aquest 23 de juliol es va superar el llindar d'informació a Tona i Manlleu
Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Vic va superar aquest dimarts el llindar d'alerta d'ozó troposfèric a l'aire. Tal com recull el Departament de Territori i Sostenibilitat, aquesta és la primera vegada que la capital d'Osona supera el llindar d'alerta, que se situa en els 240 µg/m3. Les altres estacions de la comarca -Manlleu i Tona- han superat el llindar d'informació (situat en els 180 µg/m3). 
 

Butlletí