L'Ajuntament de Vic posa en marxa una nova campanya de compostatge casolà

Font: Ajuntament de Vic
08/02/2011

L'Ajuntament de Vic ofereix a totes aquelles persones que els interessi, la possibilitat de rebre un compostador gratuïtament. Es podrà obtenir després d'haver fet un petit taller de formació que es farà el 24 de febrer al Centre Cívic de La Guixa, en el qual s'explicarà com fer el compostatge, com gestionar-lo, com utilitzar-lo, resoldre problemes i dubtes, entre d'altres.

Els interessats s'han de comprometre a fer el procés i a utilitzar-lo correctament. Una vegada finalitzat el taller i quan ja es disposi del compostador es faran dues visites de seguiment i assessorament del procés per parts de tècnics especialitzats: una al primer mes de posada en funcionament i una altra al cap de cinc mesos.

Aquesta és una segona fase de la campanya de compostatge casolà iniciada al 2009 i que ja compta amb 70 compostaires, als quals caldrà afegir el que s'hi vulguin incorporar ara.

El foment del compostatge casolà és una de les accions incloses en el Pla de Prevenció de Residus de Vic que s'aprovarà en el proper ple municipal i que té com a objectiu reduir els residus que es generen a la ciutat.

Per poder optar al compostador cal inscriure's prèviament trucant al 93 702 72 83, o bé enviant un correu a mediambient@vic.cat a través del web www.vic.cat

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon Foto: Ajuntament de Vic28.29 KB

Relacionats

Notícia

La primera reunió de la Taula de la Plana de Vic ha comptat amb la presència d’alcaldes, alcaldesses i representants dels 26 municipis de la Plana de Vic que formaran part del nou ens, així com del Consell Comarcal d’Osona qui copresidirà la taula conjuntament amb l'Ajuntament de Vic.

Notícia
Pantalla informativa a la plaça de l’Estació

Pantalla informativa a la plaça de l’Estació

L’Ajuntament de Vic impulsa la creació d’una Taula amb l’objectiu de debatre quines són les mesures més urgents per coordinar-se i tractar la problemàtica conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i coordinant-se amb l’àrea metropolitana, on s’originen els precursors que acaben formant l’ozó que afecta la qualitat de l’aire de la Plana. La iniciativa atén la preocupació al territori degut als diversos episodis d’onada de calor a la ciutat i comarca en què s’han superat el llindar d’informació, i la setmana passada, durant unes dues hores, es va superar el llindar d’alerta a la capital d’Osona.

Notícia
Aquest 23 de juliol es va superar el llindar d'informació a Tona i Manlleu
Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Vic va superar aquest dimarts el llindar d'alerta d'ozó troposfèric a l'aire. Tal com recull el Departament de Territori i Sostenibilitat, aquesta és la primera vegada que la capital d'Osona supera el llindar d'alerta, que se situa en els 240 µg/m3. Les altres estacions de la comarca -Manlleu i Tona- han superat el llindar d'informació (situat en els 180 µg/m3). 
 

Butlletí