L’Ajuntament de Vallromanes posa en marxa el projecte “Camins Escolars”

14/06/2021 - 13:36

Des de les regidories d’Educació, Medi Ambient i Governació s’ha posat en marxa el projecte “Camins Escolars”. Aquesta iniciativa compta amb dos objectius principals: facilitar que els infants i joves puguin anar a peu a l’Institut Escola Els Tres Pins per uns itineraris agradables i segurs, i promoure la pacificació del trànsit a la zona de Mas Morera, reduint la contaminació i el soroll, i fent dels voltants de l’escola un espai de convivència i aprenentatge.

En una primera fase de diagnosi es volen detectar les necessitats. És per aquest motiu que ja s’ha fet arribar a les famílies una carta amb un plànol per marcar les rutes a peu i en cotxe que realitzen habitualment per anar a l’escola. Amb els resultats obtinguts, es farà la diagnosi i s’elaborarà  un pla de treball per a la posada en marxa dels camins escolars. Un cop es tingui la primera proposta de pla, es crearà una comissió de treball des de la Regidoria d’Educació amb les famílies (AFA), la Direcció del centre educatiu i els infants i joves per tal de fer el projecte el més participatiu i transversal possible.

Aquest projecte forma part d’una estratègia educativa que pretén facilitar l’autonomia de l’alumnat de Vallromanes i fomentar una mobilitat saludable, sostenible i respectuosa amb el medi ambient, alhora que promou valors com la responsabilitat i el respecte.


 

Relacionats

Notícia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha formalitzat la compra de 36 autobusos estàndard de 12 metres d'hidrogen, a més de dos vehicles articulats, que serien els primers articulats d'hidrogen a circular a tota Espanya. Es tracta de la compra més important de vehicles d’hidrogen de TMB i està finançada pel Ministerio de Transporte, Movilidad y Agenda Urbana, en el marc dels fons Next Generation
 

Notícia

Un servei 24 hores, 365 dies a l’any, 250 bicicletes i 21 estacions repartides per la trama urbana. Les dades de l’estrena de la primera fase del servei públic de bicicleta compartida impulsat des de l’Ajuntament de Reus amb l’encàrrec a l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis.

Notícia

El Govern d'Espanya ha reprès la tramitació del projecte de Llei de Mobilitat Sostenible.

Butlletí