L’Ajuntament de Vallromanes posa en marxa el projecte “Camins Escolars”

14/06/2021 - 13:36

Des de les regidories d’Educació, Medi Ambient i Governació s’ha posat en marxa el projecte “Camins Escolars”. Aquesta iniciativa compta amb dos objectius principals: facilitar que els infants i joves puguin anar a peu a l’Institut Escola Els Tres Pins per uns itineraris agradables i segurs, i promoure la pacificació del trànsit a la zona de Mas Morera, reduint la contaminació i el soroll, i fent dels voltants de l’escola un espai de convivència i aprenentatge.

En una primera fase de diagnosi es volen detectar les necessitats. És per aquest motiu que ja s’ha fet arribar a les famílies una carta amb un plànol per marcar les rutes a peu i en cotxe que realitzen habitualment per anar a l’escola. Amb els resultats obtinguts, es farà la diagnosi i s’elaborarà  un pla de treball per a la posada en marxa dels camins escolars. Un cop es tingui la primera proposta de pla, es crearà una comissió de treball des de la Regidoria d’Educació amb les famílies (AFA), la Direcció del centre educatiu i els infants i joves per tal de fer el projecte el més participatiu i transversal possible.

Aquest projecte forma part d’una estratègia educativa que pretén facilitar l’autonomia de l’alumnat de Vallromanes i fomentar una mobilitat saludable, sostenible i respectuosa amb el medi ambient, alhora que promou valors com la responsabilitat i el respecte.


 

Relacionats

Notícia

Sant Joan Despí potenciarà la distribució urbana de mercaderies en modes sostenibles mitjançant la ciclologística. La ciutat és un dels sis municipis que rebran una subvenció de l'Àrea Metropolitana de Barcelona per impulsar la creació de centres de ciclologística a la metròpoli de Barcelona amb la finalitat de promoure el repartiment de mercaderies d’últim quilòmetre en bicicletes o tricicles de càrrega.  

Article

La reforma de la via Laietana de Barcelona s’ha adaptat a partir dels usos que la ciutadania li ha donat al carrer en aquest últim any. Oferirà més espai al vianant, la bicicleta i el transport públic i afavorirà el comerç local.

Notícia

Segons el darrer informe anual de la qualitat de l’aire de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), amb el descens de la contaminació registrada durant l'any d'inici de la pandèmia, el 2020, també caurien un 19% els nous casos d’asma infantil i un 5% els nous casos de càncer de pulmó.

Butlletí