L'Ajuntament de Tiana organitza aquest diumenge la XV Plantada popular d'arbres

Font: Ajuntament de Tiana
11/02/2011 - 00:00

Arran dels incendis forestals de 1994 i durant quinze anys, gairebé ininterrompudament, Tiana ha celebrat plantades populars en diversos indrets de l'entorn natural de la vila: la vall de Montalegre, el Rocar, els Pins de Can Puigcarbó i ,especialment, a l'entorn de la Font de l'Alba.

Enguany i després de l'èxit de l'any passat es convoca a tots els veïns i veïnes de Tiana a col·laborar en la Plantada popular que es celebrarà el diumenge 13 de febrer de 10.30 a 14h als Pins de Can PuigCarbó.

La jornada l'organitza el Consell de medi ambient i sostenibilitat i l'Ajuntament de Tiana. Diverses entitats locals hi col·laboren: el Grup d'Astronomia de Tiana, l'ADF la Conreria,  el Grup Ecologista el Rocar, el Grup Ecologista de Montcada ACER; i també es compta amb el suport del Consorci del Parc de la Serralada de Marina i d'Acció natura.

A part de plantar arbres, tothom que vingui a la plantada podrà gaudir d'una jornada lúdica amb diversos tallers i activitats. En concret un taller de construcció de caixes - niu per a ocells, un taller d'elaboració de xapes sobre flora i fauna del Parc i un d'elaboració de reclams d'ocells.

Paral·lelament, s'ha creat una Comissió en el Consell de medi ambient i sostenibilitat per valorar les alternatives de futur i per seguir celebrant les plantades populars. Alhora, es pretén reconduir aquesta activitat, ara que ja han passat quinze anys i, la successió ecològica ha anat regenerant els nostres boscos. Es considera que cal potenciar altres zones degradades així com la creació d'un grup de voluntaris que treballi en altres tasques com la neteja de boscos i la reforestació d'àrees més allunyades.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

El Porta a Porta s'amplia a tot el municipi d'Arenys de Mar

Article

 

El Consorci de Residus del Maresme, del qual forma part l’Ajuntament de Mataró amb 27 municipis més de la comarca, ha difós un vídeo divulgatiu dels beneficis del futur Parc Circular Mataró-Maresme. El parc és un projecte pioner a Europa i impulsat pel consorci que neix amb la voluntat de promoure la reparació i reutilització de materials i productes. La peça audiovisual explica els beneficis d’aquest projecte pioner a Europa, ideat per reduir la producció de deixalles.

Notícia

Es treballarà conjuntament per potenciar la vegetació de l’espai dunar, assegurar-ne la conservació a llarg termini, així com potenciar i difondre els valors ambientals i paisatgístics de les dunes, que a Mataró ocupen 1,4 Ha.

Butlletí