L'Ajuntament de Tarragona posa en marxa un pla d'ocupació de manteniment forestal

Font: Ajuntament de Tarragona

23/11/2020 - 12:00

Un total de 18 persones en situació d’atur treballaran durant sis mesos en la prevenció d’incendis forestals

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona conjuntament amb el Servei Municipal d’Ocupació (SMO-Tarragona Impulsa) engeguen aquest dilluns un programa d’ocupació municipal amb la finalitat de protegir d’incendis els boscos de Tarragona a partir del manteniment forestal d’aquests

El programa consisteix en la contractació laboral temporal i acompanyament a la inserció de persones en situació d’atur, amb l'objectiu de millorar la seva ocupabilitat, trencar amb la seva situació de desocupació i, d’aquesta manera, evitar-ne la cronificació i facilitar les experiència professional per a la seva inserció laboral. 

L’objectiu general del projecte és millorar la qualificació de les persones participants  mitjançant la realització de tasques per adquirir experiència i coneixements específics de les funcions a realitzar en cada cas així com pal·liar en la mesura del possible els efectes de la situació d’atur derivada de la crisi de la COVID-19, amb la incorporació durant un període de temps al mercat laboral.  

El conseller d’Ocupació, Manel Castaño, ha destacat que “com a Govern havíem d’impulsar aquest pla per donar resposta a la necessitat que hi ha a la ciutat de netejar els nostres boscos. A la vegada —ha continuat Castaño— amb aquest programa donem oportunitat d’ocupació en moments de crisi com el que vivim”. En total, 18 persones participaran d’aquest pla (un encarregat, dos caps de colla, dos oficials de manteniment i 13 peons especialitzats).  

Àmbit d'actuació del Pla d'Ocupació 

El Pla d’Ocupació es concreta íntegrament dins el terme municipal de Tarragona i s’emmarca en l’àmbit de l’Anella Verda del municipi, que s’interna en varies zones boscoses (entorn del Pont del Diable i Sant Salvador, el Rodolat, Boscos de Tarragona, l’Escorpí etc.), on s’efectuaran la major part de les de les tasques associades al tractament de vegetació forestal i l’arranjament de camins, amb l’objectiu prioritari de prevenir incendis forestals. 

El conseller de Medi Ambient, Xavier Puig, ha explicat que “estem fent una aposta molt ferma per tenir una adequada i correcte gestió forestal a la nostra ciutat”. Segons Puig, “estem destinant els esforços tant materials com sobretot humans necessaris perquè això sigui possible i lluitar d’aquesta manera contra el risc elevat d’incendis forestals que tenen els nostres boscos”. 

Les funcions principals de les persones que formen el programa seran la tala i poda d’arbres i arbusts, la desbrossada i retirada de residus vegetals i domèstics, el manteniment de camins i la reparació i manteniment de tanques, cartells i altres elements. 

Per altra banda, i també dins els límits de l’Anella Verda, es dedicaran certes jornades de treball a la millora i/o restauració d’hàbitats litorals a les platges de la Savinosa i la Llarga. 

Els costos del programa, 250.000 euros, estan coberts per l’Ajuntament de Tarragona amb fons propis, amb càrrec a l’aportació municipal a programes d’ocupació del Servei Municipal d'Ocupació-Tarragona Impulsa i del Departament de Medi Ambient. La durada de l’execució del programa d’ocupació és de sis mesos, les contractacions es faran a jornada completa i l’horari es distribuirà en funció de les necessitats de les accions a desenvolupar. 


 

Relacionats

Article
Girona rebrà més de 3 milions d’euros per incorporar la natura a la trama urbana

El projecte GiroNat, coordinat per l’Ajuntament de Girona amb el suport de la Universitat de Girona i entitats ambientalistes, ha resultat vencedor en una convocatòria dels fons Next Generation amb l’objectiu d’avançar cap a una ciutat més verda, resilient i saludable

Article

El 24 de juliol de 1972 una resolució del Ministeri de l’Habitatge aprovava el Pla especial de protecció del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, amb 2.655 hectàrees protegides, i esdevenia així el primer parc natural espanyol protegit mitjançant la legislació urbanística vigent, el primer dels espais naturals de la província de Barcelona protegit per un pla especial i l’únic promogut i gestionat fins aleshores  per un organisme de l’Administració local. Va ser la primera protecció després de la creació dels primers parcs nacionals el 1918. El gruix de la celebració d’aquesta efemèride es farà el 23 i 24 de novembre en la X Trobada d’Estudiosos de Sant Llorenç del Munt i l’Obac que tindrà lloc a Sant Vicenç de Castellet.

Notícia

La quarta edició de la cursa de plogging, que va comptar amb cent vuitanta corredors i corredores repartides en vint-i-tres equips, recapta 15.550 euros per a disset entitats ambientals de Catalunya.

Butlletí