L'Ajuntament de Tarragona obté un certificat ISO 50001 vinculat a l'enllumenat públic

Font: Ajuntament de Tarragona
17/12/2013 - 00:00

Aquesta certificació valida la millora de l'ús i el consum energètic del municipi, així com la implementació que ha fet de noves tecnologies d'eficiència energètica.

SECE (Smart Lighting & City Technologies) ha aconseguit ser la primera empresa del seu sector en obtenir la certificació ISO 50001 de gestió energètica. L'abast de la certificació és per tots els centres de treball i per a la prestació de serveis de conservació, execució i manteniment tant de les instal·lacions d'enllumenat exterior, com de les instal·lacions elèctriques de baixa tensió, fontaneria i climatització en dependències, edificis i en la via pública.

El fet d'estendre la certificació als serveis que ofereix SECE ha permès que l'Ajuntament de Tarragona sigui pioner a Catalunya en obtenir un certificat vinculat a l'enllumenat públic. L'assoliment d'aquesta certificació, atorgada per un organisme independent com és Aenor, és una garantia de cara als seus ciutadans de la correcta aplicació de l'estàndard ISO 50001 i, per tant, de l'eficaç gestió de l'energia als seus municipis.

L'obtenció del certificat vinculat garanteix que el manteniment de les instal·lacions del municipi donen compliment a aquesta norma, i per tant, a la millora contínua de la seva gestió energètica, a l'eficiència i a la seva sostenibilitat.

Per a l'Ajuntament de Tarragona, els principals objectius d'haver assolit aquest certificat vinculat han estat:

  • Millorar l'ús i el consum energètic del municipi.
  • Impulsar bones pràctiques de gestió energètica.
  • Implementar noves tecnologies d'eficiència energètica.
  • Promoure projectes de reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle.
  • Facilitar la comunicació a la ciutadania de la gestió dels recursos energètics del municipi.

 Els resultats obtinguts han estat satisfactoris, no tan sols pel fet que s'ha aconseguit un estalvi energètic important en les activitats diàries que SECE fa en el municipi de Tarragona, sinó perquè s'ha col·laborat en què el mateix Ajuntament reduís la seva despesa energètica significativament, a més a més, que això sigui perdurable en el temps.

El nombre de punts de llum a la ciutat de Tarragona ha augmentat un 52% respecte de l'any 2002. Gràcies a l'adequació de l'enllumenat públic de la ciutat, feta al 2009, l'estalvi anual en consum energètic és d'uns 600.000 €.

Aquest 13 de desembre s'ha fet el lliurament del certificat vinculat a la ISO 50001, un document que acredita a la ciutat de Tarragona com a pionera en obtenir aquesta certificació. A l'acte han assistit l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; el conseller delegat de SECE, Jaume Torner, i la directora d'Aenor a Catalunya, Eva Subirà.

 

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí