L’Ajuntament de Sitges inaugura la nova depuradora d’aigües del poble de Garraf

01/02/2022 - 09:00

La regidoria de Serveis Urbans ha destinat un pressupost de 827.000 € per dur a terme la nova instal·lació. La depuradora està ubicada al carrer del Mirador del Port, a l’interior d’aquest complex portuari de Garraf.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell; el regidor de Serveis Urbans, Jaume Monasterio, i el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Samuel Reyes han inaugurat aquest 27 de gener la nova depuradora d’aigües residuals del poble de Garraf.

Amb aquesta nova instal·lació, l’Ajuntament millorarà substancialment la depuració d’aigües en aquest nucli de població de Sitges i l’aigua que arribi al mar ho farà amb millors condicions de depuració del què estava passant actualment.

El cost de la nova depuradora ha estat de 827.000€ i està calculada per donar un servei a unes 1.500 persones. La Diputació de Barcelona s’ha fet càrrec dels costos de la direcció d’obra i del coordinador de seguretat i salut.

Aquesta nova instal·lació era una infraestructura llargament reivindicada pel veïnat de Garraf, tal com ha recordat durant l’acte l’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell: “Des del Govern Municipal ens vam comprometre a dur a terme aquesta actuació i per això avui és una alegria immensa inaugurar aquesta nova instal·lació amb la que posem fi a una necessitat que tenia el Poble de Garraf. Per a nosaltres ha estat absolutament prioritari i per aquest motiu el cost de l’actuació es va incorporar en el pressupost ordinari de l’Ajuntament”.

La depuradora de Garraf és una infraestructura que estava pendent des del 2010, quan es va aprovar. Finalment, l’obra es va començar a executar fa 11 mesos, durant el 2021 i aquest dijous ja serà operativa.

El regidor de Serveis urbans, Jaume Monasterio, explica que “ha estat difícil arribar fins aquí perquè aquesta és una de les actuacions de l’Ajuntament que tenen un cost més elevat. Però des de la regidoria vam entendre que era una prioritat a resoldre”. El regidor destaca que “amb aquesta actuació millorarem molt el circuit d’aigües de Sitges, que ara arribaran al mar molt més ben depurades”.

El seu funcionament comença quan les aigües residuals de la població entren a la depuradora, concretament a un primer dipòsit anomenat dessorrador. Allà, els sòlids més pesants que porti l’aigua es queden al terra del dipòsit per deposició. L’aigua que surt d’aquest procés encara pot portar sòlids flotants, de manera que passa a un segon dipòsit on a través d’un sistema de cargol sense fi es retiren aquests altres residus (tovalloletes, plàstics, draps…). Després l’aigua resultant es bombeja al digestor, on les bactèries es mengen la matèria orgànica dissolta. D’aquí, es passa al decantador en què l’aigua ja depurada s’envia al mar, mentre que els fangs es deriven a l’espessidor per recollir-los amb camió i traslladar-los finalment a una planta de tractament de fangs.



 

 
 
 
 
 
Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

El Centre d’Estudis del Mar, equipament d’educació ambiental de la Diputació de Barcelona, ha iniciat el projecte Posidònia Costes del Garraf, de ciència ciutadana, per avaluar l’evolució de les praderies submarines de posidònia, endèmiques de la Mediterrània, situades davant del port de Vilanova i la Geltrú, dins de l’Espai Marí Costes del Garraf.

Notícia

Comença la campanya per fomentar la recollida selectiva als habitatges d’ús turístic a Sitges.

Notícia

El certamen se celebrarà del 9 de juny al 9 de juliol amb l’objectiu de posar en valor l’ús de materials reciclats i promoure el canvi d’hàbits per a un planeta més sostenible. Una mostra col·lectiva amb una selecció de 43 obres, creades per 23 artistes, un taller de sensibilització mediambiental adreçat als instituts i visites guiades a l’exposició configuren la programació de la setena edició d’aquest esdeveniment.

Butlletí