L’Ajuntament de Santa Susanna instal·larà plaques solars a les escoles i al Centre Cívic, i llums led al Pavelló

28/05/2021 - 10:02

Santa Susanna rebrà gairebé 240.000 euros dels fons FEDER per anar consolidant un model energètic més sostenible i eficient

L’Ajuntament instal·larà plaques solars a les dues escoles públiques del municipi (Institut Escola Montagut i Escola Santa Susanna) i al Centre Cívic amb l’objectiu que l’energia elèctrica que es generi serveixi per a l’autoconsum d’aquests equipaments. També es substituiran les làmpades actuals del pavelló poliesportiu per una tecnologia led.

Aquestes inversions seran possibles després que el Ministeri per a la Transició Ecològica hagi concedit a l’Ajuntament una subvenció de 239.500 euros, procedents dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER). Aquests diners corresponen al 50% del cost total dels dos projectes que estan valorats en 479.000 euros.  

Aquestes inversions són coherents amb l’estratègia del govern municipal de convertir Santa Susanna en un referent de compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat; amb les energies renovables; i amb l’ús de la tecnologia i la innovació per fer més eficients tots els processos. I encaixen perfectament amb els eixos prioritaris de la Unió Europea.

En el cas concret del pavelló poliesportiu, els recursos procedents dels FEDER no només serviran per canviar les làmpades actuals per unes de led que consumeixen molta menys energia, sinó que a més permetran instal·lar un sistema de telegestió de tot l’entramat elèctric de l’equipament que el farà molt més eficient. De fet, els estudis tècnics estimen en un 76,50% l’estalvi energètic que hi haurà al Pavelló. Aquest estalvi afectarà en positiu a les arques municipals i, lògicament, a tots els ciutadans de Santa Susanna.


 

Relacionats

Notícia

El naturalista Antoni Abad va alertar a l’Ajuntament que la sequera també afecta la nidificació dels ocells i que calia trobar una solució a aquest problema.

Notícia

L'Agència Internacional de l'Energia admet per primera vegada en el seu informe anual que la demanda mundial de combustibles fòssils començarà a baixar a partir del 2025.

Article

Fira de Barcelona consumirà durant els propers anys energia verda de quilòmetre zero que subministrarà Endesa als tres recintes firals de Montjuïc, Gran Via i CCIB. L’adjudicació per concurs públic a aquesta companyia preveu que tota l’electricitat consumida per la institució firal continuï provenint de fonts renovables i que un 40% ho faci de plantes de producció properes per reduir les pèrdues en la distribució. D’aquesta manera, Fira manté la seva aposta per la sostenibilitat mediambiental i l’energia verda.

Butlletí