L’Ajuntament de Santa Perpétua projecta noves instal·lacions fotovoltaiques i comunitats d’energies renovables

15/02/2022 - 19:06

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha sol·licitat  a l'Institut Català de l'Energia (ICAEN) ajuts per un import de més de 250.000 euros per a diverses instal·lacions fotovoltaiques en el marc de la convocatòria dels fons Next Generation.

Una d'elles anirà a sobre d'una pèrgola a l'aparcament situat entre els carrers de Puig i Cadafalch, Garcia Nieto i l'avinguda Onze de Setembre. El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, ha informat que aquesta pèrgola servirà per crear una zona coberta de 1.600m2 "on es podrà realitzar activitats educatives, culturals i de lleure, a més de ser un espai segur per a que els nens i les nenes hi puguin jugar".

Una part de la producció d'electricitat d'origen renovable s'autoconsumirà a l'edifici de l'Escola Els Aigüerols i als nous Punts de Recàrrega per a Vehicles Elèctrics que s'ubicaran al carrer, que suposaran un estalvi d'energia però també econòmic per al municipi. Per aquest projecte s'ha sol·licitat un ajut de gairebé 219.000 euros. Una altra part es destinarà a crear una Comunitat d'Energies Renovables, a la qual podran participar les veïnes i veïns situats a prop d'aquesta instal·lació. Aquesta nova infraestructura és un dels projectes que s'emmarquen dins del Pacte de Ciutat, aprovat per unanimitat pel Ple de la Corporació. Una altra instal·lació fotovoltaica es situarà al sostre de l'Escola La Florida. Per aquest projecte s'ha sol·licitat una subvenció de 32.000 euros en dues fases. La seva producció es destinarà al mateix centre educatiu i una part es compartirà amb les veïnes i veïns creant una altra Comunitat d'Energies Renovables.

El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica ha explicat que amb aquests dos projectes es millorarà l'autonomia energètica del nostre municipi i afegeix que "a més les persones situades a menys de 500 metres podran participar en les Comunitat d'Energies Renovables i gaudir d'una part de la producció amb l'objectiu de fomentar hàbits d'estalvi i eficiència energètica i democratitzar l'accés a l'energia com a un dret fonamental de les persones".


 

 
 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La consulta romandrà oberta al portal de participació ciutadana fins al 13 de març.

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha aprovat el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) per al període 2023-2028. El PMUS tindrà una vigència de sis anys i planifica un total de 79 actuacions distribuïdes en dotze àmbits.

Notícia

Butlletí