L'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts s'alia amb les escoles per fomentar el reciclatge i la sostenibilitat

Font: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

10/07/2020 - 10:30

Les escoles Sant Josep, Sant Vicenç, La Immaculada, Joan Juncadella, La Vinyala i Sant Jordi participen en el projecte Governança Escoles Sostenibles (GES), amb què l’alumnat coneix la importància de la recollida selectiva de residus i el valor de cuidar l’entorn.

Amb l’objectiu de sensibilitzar la comunitat educativa sobre el respecte a l’entorn natural i el desenvolupament sostenible, i així crear activitats i actuacions a les escoles, l’Ajuntament ha impulsat el nou projecte Governança Escoles Sostenibles. La iniciativa, subscrita per diversos centres d’Educació Primària, pretén millorar el servei públic de recollida selectiva dels residus i, de retruc, el nostre entorn. Els centres que hi participaran són les escoles Sant Josep, Sant Vicenç, La Immaculada, Joan Juncadella, La Vinyala i Sant Jordi.

Gràcies a un protocol de col·laboració, les escoles endegaran projectes per esdevenir més sostenibles pel que fa a la gestió integral dels residus, la relació amb l’entorn, el consum de l’energia, etc. a fi de resoldre problemàtiques presents i futures en aquestes matèries. A més, el protocol promourà accions concretes per fomentar el reciclatge i el bon ús dels contenidors, tant a les llars de l’alumnat com a la via pública.

La regidora de Medi Ambient, María Peláez , ha agraït la implicació dels centres educatius en el GES i ha afirmat que “aconseguir una ciutat més neta i ordenada és cosa de tots i totes, i cal que els centres educatius s’impliquin per assolir-ho”.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La recepta més original i que millor aprofiti els aliments guanyarà un dinar per a dues persones al restaurant El Nou-Cents de Mataró. La iniciativa forma part del Pla de Prevenció de Residus del Maresme que té com a objectiu reduir un 26,4% la generació de residus.

Notícia

Aquest 2023 s’hi han implicat un total de 24 entitats i part del veïnat, amb més de 333 persones als 5 districtes, el doble de participants que l’any anterior. Un total de 2.671 kg de taronges s’han transformat en melmelada de taronja amarga i s'han convertit en 11.000 pots de 160g. També s’han organitzat 18 tallers sobre sostenibilitat, emergència climàtica i aprofitament alimentari amb la participació de 300 persones d’11 associacions i entitats.

Butlletí