L'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts s'alia amb les escoles per fomentar el reciclatge i la sostenibilitat

Font: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

10/07/2020 - 10:30

Les escoles Sant Josep, Sant Vicenç, La Immaculada, Joan Juncadella, La Vinyala i Sant Jordi participen en el projecte Governança Escoles Sostenibles (GES), amb què l’alumnat coneix la importància de la recollida selectiva de residus i el valor de cuidar l’entorn.

Amb l’objectiu de sensibilitzar la comunitat educativa sobre el respecte a l’entorn natural i el desenvolupament sostenible, i així crear activitats i actuacions a les escoles, l’Ajuntament ha impulsat el nou projecte Governança Escoles Sostenibles. La iniciativa, subscrita per diversos centres d’Educació Primària, pretén millorar el servei públic de recollida selectiva dels residus i, de retruc, el nostre entorn. Els centres que hi participaran són les escoles Sant Josep, Sant Vicenç, La Immaculada, Joan Juncadella, La Vinyala i Sant Jordi.

Gràcies a un protocol de col·laboració, les escoles endegaran projectes per esdevenir més sostenibles pel que fa a la gestió integral dels residus, la relació amb l’entorn, el consum de l’energia, etc. a fi de resoldre problemàtiques presents i futures en aquestes matèries. A més, el protocol promourà accions concretes per fomentar el reciclatge i el bon ús dels contenidors, tant a les llars de l’alumnat com a la via pública.

La regidora de Medi Ambient, María Peláez , ha agraït la implicació dels centres educatius en el GES i ha afirmat que “aconseguir una ciutat més neta i ordenada és cosa de tots i totes, i cal que els centres educatius s’impliquin per assolir-ho”.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El document reuneix propostes per al sector primari, la comercialització, l'hostaleria, la restauració col·lectiva i les llars, i defineix un sistema alimentari responsable que eviti costums, creences i hàbits socials que fomentin el malbaratament d'aliments.

Notícia

El projecte està centrat en el sector agrari i agroalimentari i en l’ús dels recursos energètics. El projecte està centrat en el sector agrari i agroalimentari i en l'ús dels recursos energètics. El seu objectiu és convertir la producció d'aliments al Penedès –amb el vi i el cava com a productes capdavanters- en una producció amb els mínims residus nocius per a la salut i en base a un model energètic que redueixi les emissions de carboni.

Notícia

Catalunya ha aprofitat durant aquest any 14,5 milions de quilos d'aliments a través del Pla d'Acció per a la Prevenció del Malbaratament Alimentari (2019-2020), que està en un grau d'execució del 63%. Està integrat per més de 140 projectes i hi ha 57 diferents organitzacions implicades.

Butlletí