L'Ajuntament de Sant Just Desvern subvencionarà part del cost del transport públic del seu personal

Font: Ajuntament de Sant Just Desvern
25/04/2012 - 00:00

L'Ajuntament de Sant Just Desvern subvencionarà part del transport públic del seu personal. D'aquesta manera posa en marxa una de les accions del Pla de Desplaçament d'Empresa (PDE) que es va elaborar l'any 2010 conjuntament amb la representació sindical, la participació de bona part del personal i amb el suport de la Diputació de Barcelona. Aquest Pla respon a l'obligatorietat de fer un Pla de Mobilitat als centres de treball d'administracions públiques inclosos en l'àmbit d'actuació del Pla de Qualitat de l'Aire (aprovat pel Decret 152/2007)

L'objectiu d'aquesta mesura és incentivar l'ús del transport públic per desplaçar-se a la feina. En aquest sentit, la Comissió de Mobilitat Sostenible ha acordat un reglament de subvenció dels títols de transport públic pel desplaçaments del personal de l'Ajuntament, tant laboral com funcionari, entre el domicili habitual i el lloc de treball.

Concretament se subvencionarà 1€ per títol de transport públic d'una zona o un 10% de l'import en el cas d'altres títols de transport públic, amb una reducció proporcional de l'import subvencionat en el cas que l'import total de les sol·licituds superi els 900 € pressupostats per aquest any 2012. Cal destacar que només s'accepten títols de transport vigents en l'any en curs que s'utilitzin exclusivament per a desplaçaments entre el domicili habitual i el lloc de treball.

Cal destacar que la Comissió de Mobilitat Sostenible es va constituir el mes de maig de 2011 i està formada per representants sindicals i de l'Ajuntament que treballen amb l'objectiu de posar en marxa les actuacions contingudes al PDE, que tenen a veure amb la gestió general de la mobilitat, la millora de la mobilitat a peu, en bicicleta i en transport col·lectiu, així com amb l'optimització de la mobilitat en vehicle privat entre el personal de l'Ajuntament. L'objectiu principal del Pla és fomentar els modes de transport sostenibles per tal de contribuir a l'augment del grau de sostenibilitat dels desplaçaments lligats a l'àmbit de l'Ajuntament de Sant Just Desvern per tal de contribuir a la reducció de la contaminació atmosfèrica.

Altres actuacions contingudes al PDE en les que també ha treballat la Comissió de Mobilitat Sostenible són l'augment de places d'aparcament per a bicicletes propers als centres de treball municipals, potenciar la compra de vehicles de baix consum energètic i d'emissions a la flota municipal, millorar l'accessibilitat als recorreguts de vianants al voltant dels centres de treball municipals, facilitar títols de transport públic pels desplaçaments dins l'horari laboral, estudiar fórmules que facilitin el teletreball, etc.

 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Sant Feliu continua mostrant el seu compromís amb els principis, valors i objectius que promou l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible. En el marc de les accions per fer difusió i generar consciència sobre l'Agenda i els ODS, anualment es duen a terme sessions i tallers de sensibilització adreçades a diferents col·lectius del municipi.  

Notícia

Durant la Setmana Europea de Prevenció de residus les 19 escoles que formen part d'Escoles + sostenibles de Sant Feliu han dut a terme diferents accions simbòliques per visibilitzar aquest projecte.

Article

Les parròquies se sumen a Energia del Prat amb plaques fotovoltaiques a les cobertes de les esglésies de Sant Pere i Sant Pau i de la Mercè. Amb aquestes noves instal·lacions, la comunitat local d'energia arribarà a produir 1.225kW.

Butlletí