L’Ajuntament de Sant Cugat i la UAB instal·laran una pèrgola fotovoltaica a l’escola Catalunya

Font: Ajuntament de Sant Cugat del Vallès
25/06/2015
L'escola disposarà a partir del mes d'octubre d'una instal·lació solar fotovoltaica innovadora d'uns 30 metres quadrats amb una potència de 3'57 kWp. Generarà energia elèctrica que serà aprofitada íntegrament pel propi edifici escolar

L'Ajuntament de Sant Cugat i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han signat un conveni de col·laboració per participar en el projecte de la Comunitat Europea DIDSOLIT-PB, que promou la implantació de noves tecnologies d'energia renovable integrada en edificis públics.

A través d'aquest conveni s'ha acordat realitzar a l'escola Catalunya una instal·lació solar fotovoltaica d'uns 30 metres quadrats amb una potència de 3'57 kWp.

S'executarà una pèrgola al pati de jocs, que incorporarà els elements fotovoltaics translúcids, de tecnologia cristal·lina laminada en vidre, com a element d'ombrejat.

Amb aquesta intervenció, a més de generar energia elèctrica, aprofitada íntegrament pel mateix edifici, millorarà el confort dels infants a la zona de joc i esdevindrà un referent pedagògic pels alumnes.

La gestió d'aquest projecte va a càrrec de la UAB i l'empresa Eco-System Europa, que també participa com a partner d'aquesta iniciativa.

Està previst que la pèrgola fotovoltaica entri en funcionament entre els mesos de setembre i octubre d'enguany.

Aquesta instal·lació estarà cofinançada per la Comunitat Europea i per l'Ajuntament, que hi invertirà un total de 6.051'90 euros (xifra que representa el 25% del cost total). Un cop instal·lada, el sistema fotovoltaic passarà a ser de titularitat municipal.

La instal·lació de l'escola Catalunya se sumarà als tres espais de plaques fotovoltaiques que actualment disposa l'Ajuntament: als fanals del parc de Ramon Barnils (5 metres quadrats), a la pèrgola d'aquest mateix parc (455 metres quadrats) i a la coberta de l'edifici de la casa consistorial (125 metres quadrats).

AdjuntMida
Image icon fotovoltaiques2.jpg127.73 KB

Relacionats

Notícia
La jornada ha tingut lloc al Centre BeBusiness Vita de Can Ametller / Foto: Cugat Mèdia

La jornada ha tingut lloc al Centre BeBusiness Vita de Can Ametller / Foto: Cugat Mèdia

Un 'canvi de mentalitat' per deixar el cotxe a casa i invertir en una mobilitat més sostenible. Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Sant Cugat ha organitzat una jornada amb una trentena de persones que representaven empreses, comerços, centres escolars i instal·lacions esportives, lúdiques i culturals, tots els agents implicats en millorar la mobilitat.

Notícia
L'Ajuntament ha presentat la Declaració d’Emergència Climàtica i el Pla d’Acció per fer-hi front

Amb aquesta Declaració, la ciutat reconeix l'absoluta necessitat de mantenir l'escalfament global per sota d'1,5 graus centígrads, un repte que haurà de passar, durant la pròxima dècada, per reduir de manera dràstica els nivells d'emissió. La declaració reconeix l'eco-dependència i interdependència de la nostra espècie i assenyala una situació de col·lapse. L'Ajuntment inclou un pla d'acció i un procés de compromís ciutadà per adherir-se al document.

Notícia
 

Moderar la temperatura de casa i millorar-ne els tancaments, menjar en plat únic i reduir el consum de carn vermella i donar o vendre allò que ja no es necessita són algunes de les accions quotidianes que minven la petjada mediambiental de les persones. Un estudi d'àmbit internacional, anomenat Sustainable Lifestyles Accelerator (SLA) i en el qual participen set famílies de Sant Cugat comptabilitza el carboni que emetem els ciutadans i aporta consells per reduir-lo amb un petit canvi d'hàbits.

Butlletí