L’Ajuntament de Sant Cugat i la UAB instal·laran una pèrgola fotovoltaica a l’escola Catalunya

Font: Ajuntament de Sant Cugat del Vallès
25/06/2015
L'escola disposarà a partir del mes d'octubre d'una instal·lació solar fotovoltaica innovadora d'uns 30 metres quadrats amb una potència de 3'57 kWp. Generarà energia elèctrica que serà aprofitada íntegrament pel propi edifici escolar

L'Ajuntament de Sant Cugat i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han signat un conveni de col·laboració per participar en el projecte de la Comunitat Europea DIDSOLIT-PB, que promou la implantació de noves tecnologies d'energia renovable integrada en edificis públics.

A través d'aquest conveni s'ha acordat realitzar a l'escola Catalunya una instal·lació solar fotovoltaica d'uns 30 metres quadrats amb una potència de 3'57 kWp.

S'executarà una pèrgola al pati de jocs, que incorporarà els elements fotovoltaics translúcids, de tecnologia cristal·lina laminada en vidre, com a element d'ombrejat.

Amb aquesta intervenció, a més de generar energia elèctrica, aprofitada íntegrament pel mateix edifici, millorarà el confort dels infants a la zona de joc i esdevindrà un referent pedagògic pels alumnes.

La gestió d'aquest projecte va a càrrec de la UAB i l'empresa Eco-System Europa, que també participa com a partner d'aquesta iniciativa.

Està previst que la pèrgola fotovoltaica entri en funcionament entre els mesos de setembre i octubre d'enguany.

Aquesta instal·lació estarà cofinançada per la Comunitat Europea i per l'Ajuntament, que hi invertirà un total de 6.051'90 euros (xifra que representa el 25% del cost total). Un cop instal·lada, el sistema fotovoltaic passarà a ser de titularitat municipal.

La instal·lació de l'escola Catalunya se sumarà als tres espais de plaques fotovoltaiques que actualment disposa l'Ajuntament: als fanals del parc de Ramon Barnils (5 metres quadrats), a la pèrgola d'aquest mateix parc (455 metres quadrats) i a la coberta de l'edifici de la casa consistorial (125 metres quadrats).

AdjuntMida
Image icon fotovoltaiques2.jpg127.73 KB

Relacionats

Notícia

Els dies 14 i 15 d'octubre del 2020 s'emetrà en streaming i des de Sant Cugat del Vallès la 3a edició d’acusti.cat, el Congrés d’Acústica de Catalunya. L'esdeveniment comptarà amb diverses activitats de debat i reflexió paral·leles entorn els reptes i dilemes al voltant de la problemàtica del soroll. 

Article

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha reduït a la meitat el consum energètic per climatitzar la piscina municipal coberta gràcies a la instal·lació de 160 panells solars híbrids​

Acte
14/10/2020 - 09:00
Sant Cugat del Vallès

Butlletí