L’Ajuntament de Sant Cugat i la UAB instal·laran una pèrgola fotovoltaica a l’escola Catalunya

Font: Ajuntament de Sant Cugat del Vallès
25/06/2015 - 00:00
L'escola disposarà a partir del mes d'octubre d'una instal·lació solar fotovoltaica innovadora d'uns 30 metres quadrats amb una potència de 3'57 kWp. Generarà energia elèctrica que serà aprofitada íntegrament pel propi edifici escolar

L'Ajuntament de Sant Cugat i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han signat un conveni de col·laboració per participar en el projecte de la Comunitat Europea DIDSOLIT-PB, que promou la implantació de noves tecnologies d'energia renovable integrada en edificis públics.

A través d'aquest conveni s'ha acordat realitzar a l'escola Catalunya una instal·lació solar fotovoltaica d'uns 30 metres quadrats amb una potència de 3'57 kWp.

S'executarà una pèrgola al pati de jocs, que incorporarà els elements fotovoltaics translúcids, de tecnologia cristal·lina laminada en vidre, com a element d'ombrejat.

Amb aquesta intervenció, a més de generar energia elèctrica, aprofitada íntegrament pel mateix edifici, millorarà el confort dels infants a la zona de joc i esdevindrà un referent pedagògic pels alumnes.

La gestió d'aquest projecte va a càrrec de la UAB i l'empresa Eco-System Europa, que també participa com a partner d'aquesta iniciativa.

Està previst que la pèrgola fotovoltaica entri en funcionament entre els mesos de setembre i octubre d'enguany.

Aquesta instal·lació estarà cofinançada per la Comunitat Europea i per l'Ajuntament, que hi invertirà un total de 6.051'90 euros (xifra que representa el 25% del cost total). Un cop instal·lada, el sistema fotovoltaic passarà a ser de titularitat municipal.

La instal·lació de l'escola Catalunya se sumarà als tres espais de plaques fotovoltaiques que actualment disposa l'Ajuntament: als fanals del parc de Ramon Barnils (5 metres quadrats), a la pèrgola d'aquest mateix parc (455 metres quadrats) i a la coberta de l'edifici de la casa consistorial (125 metres quadrats).

AdjuntMida
Image icon fotovoltaiques2.jpg127.73 KB

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès impulsa una campanya per promoure l’ús de la copa menstrual entre les joves de 16 a 20 anys de Sant Cugat

Notícia

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i l’AMB creen la primera zona de baixes emissions local de la metròpolis amb la ZBE Rondes BCN com a referent. La nova ZBE local de Sant Cugat s’activarà l’1 de maig i el règim sancionador entrarà en vigor, per a motos i cotxes sense distintiu ambiental, sis mesos després, l’1 de novembre

Butlletí