L'Ajuntament de Sant Cugat engega un procés participatiu per donar forma a l'ordenança que regularà la zona de baixes emissions

Font: Ajuntament de Sant Cugat

30/10/2019 - 10:34

L'Ajuntament de Sant Cugat ha engegat un procés participatiu per donar forma a la nova ordenança que regularà la circulació dels vehicles més contaminants dins la zona de baixes emissions (ZBE) al centre de la ciutat.

 Tots aquells ciutadans que vulguin fer les seves propostes, que seran estudiades per la comissió tècnica encarregada de la redacció de l'ordenança, les poden fer arribar en aquest enllaç fins a l'11 de novembre. El consistori ha habilitat aquest espai per recollir l'opinió de la ciutadania i les organitzacions afectades per la norma, que buscarà millorar els nivells de contaminació de Sant Cugat i aconseguir una millor qualitat de l'aire.

La restricció afectarà els vehicles que no disposin de cap de les etiquetes ambientals de la Direcció General de Trànsit (DGT) i es produirà en dies laborables de set del matí a vuit del vespre. Estaran exempts d'aquestes restriccions els vehicles d'emergències, de persones amb mobilitat reduïda, de serveis bàsics i altres vehicles autoritzats.

Amb aquesta ordenança, l'Ajuntament de Sant Cugat pretén disposar d'un marc normatiu que permeti regular la circulació de vehicles a la ZBE i poder tirar endavant les mesures necessàries per garantir el dret a la salut a la ciutat. Així, la instauració de la zona de baixes emissions es considera prioritària pel seu impacte i eficàcia, tot i que el consistori valorarà altres actuacions per a millorar la qualitat de l'aire.

Mapa de la Zona de Baixes Emissions. Font: Ajuntament de Sant Cugat

 

Relacionats

Butlletí