L'Ajuntament de Sant Boi retornarà a 5 escoles la meitat del que estalviïn en el consum d’energia

Font: Ajuntament de Sant Boi
02/06/2012 - 00:00
L'Ajuntament de Sant Boi retornarà a 5 escoles de Sant Boi la meitat del que estalviïn en el consum d'electricitat, calefacció i aigua calenta

L'Ajuntament de Sant Boi retornarà a 5 escoles de Sant Boi la meitat del que estalviïn en el consum d'electricitat, calefacció i aigua calenta. La iniciativa es basa en la metodologia del projecte europeu Euronet 50/50 per l'estalvi energètic i la lluita contra el canvi climàtic.

L'Escola Benviure, una de les primeres en participar de la prova pilot del projecte Euronet 50/50, ha aconseguit en dos anys un estalvi energètic de més de 47.000 kWh (2.200 euros) i una reducció de 9.700 kg en emissions de CO2 a l'atmosfera. Aprofitant els bons resultats de l'experiència, l'Ajuntament ha ofert aplicar la metodologia d'aquest projecte a altres centres educatius públics de Sant Boi. Aquest mes s'hi han sumat, mitjançant un conveni, 4 escoles: Barrufet, Amat Verdú, Montbaig i Fernández Lara.

50% escoles, 50% Ajuntament
L'objectiu és compartir incentius econòmics amb les escoles públiques per estalviar energia: el 50% de l'estalvi aconseguit per les mesures d'eficiència aplicades als centres els serà retornat monetàriament per l'Ajuntament, que és qui paga les factures. L'altre 50% revertirà directament com a estalvi per a les arques municipals.

Educar l'alumnat en hàbits de consum energètic responsable
Per facilitar l'estalvi, les escoles es comprometen a educar l'alumnat per modificar hàbits de cara a un consum més responsable d'energia i es comprometen també a constituir un equip energètic responsable de fer el seguiment del projecte, aplicar i proposar mesures d'eficiència a les seves instal·lacions i calcular els estalvis obtinguts. A més dels cinc centres públics esmentats, també l'escola concertada Pedagògium Cos aplica aquesta metodologia.

Relacionats

Notícia

L’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat han presentat la nova instal·lació de recàrrega ràpida aquest matí al municipi, on s’ha creat un hub de mobilitat de baixes emissions, que inclou també FGC, AMBici i Bus Metropolità. El pla d’expansió de la xarxa d’electrolineres de l’AMB preveu que la xarxa passi de les 10 actuals a 102 a finals del 2024.

Notícia

En el marc del projecte Ecoindústria s’ha posat en marxa una important actuació per realitzar una diagnosi exhaustiva en els polígons industrials dels ajuntaments del Delta del Llobregat en relació a l’economia circular.

Article

Re-connecta: un espai per donar una segona vida a petits electrodomèstics i connectar amb la comunitat.

Butlletí