L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat rep una certificació per la bona gestió del paper i el cartró

Font: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat
24/02/2012 - 00:00
L'alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, i el director de reciclatge d'Aspapel, David Barrio, han signat aquest 22 de febrer la certificació "Tu papel 21", que reconeix públicament la bona gestió del paper i el cartró realitzada per l'Ajuntament de Sant Boi. Aspapel és l'associació espanyola de fabricants de pasta, paper i cartró.
La certificació "Tu papel 21", del sector paperer valora la gestió de la recollida del paper i el cartró i, en especial, el sistema de recollida porta a porta que s'ofereix als comerços locals, la promoció de la sensibilitat ambiental entre la ciutadania i el fet que els residus es lliuren a empreses recicladores de l'entorn (contribuint a crear ocupació verda). El reconeixement d'Aspapel, basat en un sistema de 21 indicadors, implica un compromís de millora contínua per part de l'Ajuntament.

El cinquè municipi català
Sant Boi s'ha convertit per tant en el cinquè municipi català que rep la certificació "Tu papel 21" (també la tenen Barcelona, Lleida, Sabadell i Reus). A la ciutat hi ha un contenidor blau per cada 375 habitants i la distància mitjana d'habitatge a contenidor és de 150 metres. L'any passat es van recollir selectivament 1.648 tones de paper i cartró al municipi. La recollida és a càrrec de l'empresa municipal Coressa.

Relacionats

Notícia

En el marc del projecte Ecoindústria s’ha posat en marxa una important actuació per realitzar una diagnosi exhaustiva en els polígons industrials dels ajuntaments del Delta del Llobregat en relació a l’economia circular.

Notícia

Es tracta d’una iniciativa que vol donar suport als professionals d’hotels, restaurants i bars de la ciutat en la correcta gestió dels residus que generen. Informadors d’Ecovidrio visitaran els establiments del sector els propers dies.

Article

Una proposta organitzada pel Ribera, amb la col·laboració de la Fundació Rubricatus i del grup "A tota màquina".

Butlletí