L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat rep una certificació per la bona gestió del paper i el cartró

Font: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat
24/02/2012
L'alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, i el director de reciclatge d'Aspapel, David Barrio, han signat aquest 22 de febrer la certificació "Tu papel 21", que reconeix públicament la bona gestió del paper i el cartró realitzada per l'Ajuntament de Sant Boi. Aspapel és l'associació espanyola de fabricants de pasta, paper i cartró.
La certificació "Tu papel 21", del sector paperer valora la gestió de la recollida del paper i el cartró i, en especial, el sistema de recollida porta a porta que s'ofereix als comerços locals, la promoció de la sensibilitat ambiental entre la ciutadania i el fet que els residus es lliuren a empreses recicladores de l'entorn (contribuint a crear ocupació verda). El reconeixement d'Aspapel, basat en un sistema de 21 indicadors, implica un compromís de millora contínua per part de l'Ajuntament.

El cinquè municipi català
Sant Boi s'ha convertit per tant en el cinquè municipi català que rep la certificació "Tu papel 21" (també la tenen Barcelona, Lleida, Sabadell i Reus). A la ciutat hi ha un contenidor blau per cada 375 habitants i la distància mitjana d'habitatge a contenidor és de 150 metres. L'any passat es van recollir selectivament 1.648 tones de paper i cartró al municipi. La recollida és a càrrec de l'empresa municipal Coressa.

Relacionats

Acte
15/11/2019
Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.
Notícia
S’ha presentat en un acte públic el funcionament de la prova pilot de reciclatge Reciclos, que busca mobilitzar la ciutadania per reciclar millor els envasos destinats al contenidor groc. Mitjançant la mecànica del joc, aquesta iniciativa innovadora connectarà les persones usuàries amb el contenidor cada cop que reciclin.
Notícia

Santa Coloma de Cervelló s'afegeix a la iniciativa impulsada per l'Hospitalet, Sant Boi, Esplugues, Sant Just, Cornellà, Sant Joan Despí i Sant Vicenç dels Horts. Ciclistes a partir dels 8 anys podran participar en aquest passeig en bici que se celebrarà el 29 de setembre durant la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

Butlletí