L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca posa en marxa una campanya per prevenir el malbaratament alimentari

Font: Ajuntament de Sant Andreu de la Barca

18/02/2020 - 11:30

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa una campanya per sensibilitzar a la població contra el malbaratament i perquè pugui aprendre a reaprofitar els aliments en comptes de llençar-los a la brossa.

La campanya contra el malbaratament alimentari #SABaprofita s’emmarca en el Pla Local de Prevenció de Residus de Sant Andreu de la Barca on s’estableixen objectius i actuacions concretes per reduir els residus que generem al nostre municipi.

En el marc de la campanya, l’Ajuntament oferirà consells i recomanacions als ciutadans per evitar el malbaratament, pel que comptarà amb el suport de comerciants i veïns de la ciutat i es convocarà un concurs de receptes de cuina de plats elaborats amb productes reaprofitats.

La xef Ada Parallada, una de les veus més actives en la lluita contra el malbaratament alimentari a Catalunya, oferirà un showcooking de receptes d’aprofitament.

El taller es farà a Sant Andreu de la Barca el pròxim 19 de març.

Les inscripcions es podran fer a partir del 24 de febrer, al numero d’informació gratuït de l’Ajuntament 900 15 19 76.


 

Relacionats

Notícia

Catalunya ha aprofitat durant aquest any 14,5 milions de quilos d'aliments a través del Pla d'Acció per a la Prevenció del Malbaratament Alimentari (2019-2020), que està en un grau d'execució del 63%. Està integrat per més de 140 projectes i hi ha 57 diferents organitzacions implicades.

Article

L'estudi 'Escoles contra el malbaratament alimentari', premiat pel PEMB i l'IND+I Science, ha quantificat el malbaratament alimentari i ha aplicat estratègies de canvi de comportament a 5 menjadors escolars de la RMB

Article

A Catalunya es malbaraten més de 260.000 tones d’aliments a l’any, mentre que el 22 % de la població catalana viu sota el llindar de la pobresa. Amb el menjar que es llença durant un any es podrien alimentar 500.000 persones. La Generalitat, mitjançant l'Agència de Residus de Catalunya, ha elaborat el Pla d’acció per a la prevenció del malbaratament alimentari de Catalunya (2019-2020), que inclou un seguit de recomanacions per educar els nens a fer un consum responsable i no malbaratar aliments.

Butlletí