L'Ajuntament de Salou se suma al projecte Recamp per a fomentar l’estalvi i l’eficiència en l’ús de l’aigua

25/10/2018 - 11:53

El ple de l’Ajuntament de Salou ha aprovat per unanimitat dels grups sumar-se al projecte Recamp; un conveni que té present que la Directiva Marc de l’Aigua suposa un repte per a la gestió de l’aigua donat que obliga a protegir i conservar els ecosistemes aquàtics promovent un ús sostenible de l’aigua. A través d’aquest conveni -que s’aprovarà properament- es busca canviar el model de gestió de l’aigua per tal de fomentar l’estalvi i l’eficiència buscant fonts alternatives com la reutilització.

Un dels objectius principals del conveni són intentar disminuir la pressió envers el recurs natural de l’aigua, mitjançant la seva reutilització i millora de la qualitat ambiental de l’aqüífer Baix Francolí i alhora millorar i assegurar l’abastament d’aigua de boca als municipis que se sumin al conveni. També inclou un seguit d’actuacions, a més de crear una comissió de treball, entre d’altres aspectes. L’adhesió al conveni ha rebut el suport de tots els grups (CiU, PSC, C’s,PP,ERC i Guanyem).

D’altra banda, també s’ha aprovat continuar amb la tramitació de la modificació puntual del POUM –de manera provisional- per tal d’efectuar una nova regulació de tancaments de les terrasses dels locals del municipi, així com la suspensió i/o règim de comunicació que els afecta amb un total de 21 vots favorables. Recordar que aquesta modificació puntual del POUM implica la suspensió durant un any de les llicències que atorguen per crear tancaments de tipus C (totalment tancats). Així, des dels serveis tècnics de l’Ajuntament es redactarà un pla especial per zones per tal de determinar com han de ser els tancaments a cada zona concreta de Salou. Amb aquesta mesura, es pretén millorar i adequar l’estètica d’aquest tipus de tancaments i unificar-los segons la zona en la que es trobin. Durant el plenari d’abril, ja es va aprovar la modificació puntual del POUM de manera inicial, restant a l’espera de l’aprovació definitiva.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’increment de la capacitat dels diferents tipus de sòls per absorbir i emmagatzemar carboni és una de les accions que es poden aplicar per mitigar els efectes del canvi climàtic

Opinió

Una gran pressió ambiental amenaça la vida dels milers d’ espècies que conformen la biodiversitat marina mediterrània, una de les més riques del món i la de les praderies de posidònia, un dels ecosistemes que més refugi ofereix a la vida marina com s’explica el documental Salvemos el Mediterráneo, que ha dirigit el biòleg i fotògraf submarí Manu San Félix.

Notícia
L'associació ja compta amb 29 municipis membres | Adrià Costa

L'associació ja compta amb 29 municipis membres | Adrià Costa

L'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública (AMEAP) ja té a punt un informe que presentarà al Parlament i al Congrés dels Diputats per instar les dues cambres a facilitar el procés de municipalització de l'aigua als municipis. 

Butlletí