L'Ajuntament de Salou se suma al projecte Recamp per a fomentar l’estalvi i l’eficiència en l’ús de l’aigua

25/10/2018 - 11:53

El ple de l’Ajuntament de Salou ha aprovat per unanimitat dels grups sumar-se al projecte Recamp; un conveni que té present que la Directiva Marc de l’Aigua suposa un repte per a la gestió de l’aigua donat que obliga a protegir i conservar els ecosistemes aquàtics promovent un ús sostenible de l’aigua. A través d’aquest conveni -que s’aprovarà properament- es busca canviar el model de gestió de l’aigua per tal de fomentar l’estalvi i l’eficiència buscant fonts alternatives com la reutilització.

Un dels objectius principals del conveni són intentar disminuir la pressió envers el recurs natural de l’aigua, mitjançant la seva reutilització i millora de la qualitat ambiental de l’aqüífer Baix Francolí i alhora millorar i assegurar l’abastament d’aigua de boca als municipis que se sumin al conveni. També inclou un seguit d’actuacions, a més de crear una comissió de treball, entre d’altres aspectes. L’adhesió al conveni ha rebut el suport de tots els grups (CiU, PSC, C’s,PP,ERC i Guanyem).

D’altra banda, també s’ha aprovat continuar amb la tramitació de la modificació puntual del POUM –de manera provisional- per tal d’efectuar una nova regulació de tancaments de les terrasses dels locals del municipi, així com la suspensió i/o règim de comunicació que els afecta amb un total de 21 vots favorables. Recordar que aquesta modificació puntual del POUM implica la suspensió durant un any de les llicències que atorguen per crear tancaments de tipus C (totalment tancats). Així, des dels serveis tècnics de l’Ajuntament es redactarà un pla especial per zones per tal de determinar com han de ser els tancaments a cada zona concreta de Salou. Amb aquesta mesura, es pretén millorar i adequar l’estètica d’aquest tipus de tancaments i unificar-los segons la zona en la que es trobin. Durant el plenari d’abril, ja es va aprovar la modificació puntual del POUM de manera inicial, restant a l’espera de l’aprovació definitiva.


 

Categories: 

Relacionats

Article
El CADS publica un informe per avançar vers una gestió sostenible del medi marí i costaner

L'informe conté recomanacions per fer compatibles la conservació del medi marí i l’activitat socioeconòmica, en la línia del que promou l’Agenda 2030 de Nacions Unides i, en particular, l’ODS 14 dedicat a l’àmbit marí.

Notícia

El passat 8 i 9 de febrer, el municipi de Deltebre ha celebrat dues sessions matinals de neteja de les platges del municipi. En total, han estat més de 500 les persones que de manera desinteressada han participat i han permès recollir al voltant de 300 sacs (3.000kg) amb residus de les platges com a conseqüència del pas del temporal Glòria per Deltebre.

Notícia

L’increment de la capacitat dels diferents tipus de sòls per absorbir i emmagatzemar carboni és una de les accions que es poden aplicar per mitigar els efectes del canvi climàtic

Butlletí